Venturekapital og veganske måltider

Når man som dansk startup får 77 mio. kr. fra bla. britiske venturekapitalister til at sælge vegetariske og veganske måltider til levering, som Jakob Jønck har, må man have ramt ind i en stor tendens.

Der er nemlig adskillige konkurrenter på måltidskasseområdet, og der synes langt til Jøncks mission om at nå McDonalds-størrelse. Men når man er lykkedes med virksomheder som Endomondo og MyFitnessPal, giver det selvfølgelig investorer forhåbning om storhed og international skalering.

Venturefonden Nordic Eye har opkøbt et salgsselskab, netop fordi man skal hjælpe startups til international skalering. Både salg og online-marketing vil Nordic Eye have in-house, så man bedst og hurtigst muligt kan hjælpe de startups, der er investeret tid og penge i.

I Odense er det årlige Investor Summit netop afholdt. Her fik 10 upcoming robot-startups lov at pitche for de 130 investorer. Årets Summit tiltrak rekordmange udenlandske investorer, og også et stort antal tyske industri-topchefer lagde vejen forbi Odense.

Vi har også podcast fra Henrik Føhns om de 150 læresætninger, der kom ud af Techfestival, og hvad festivalen vil med afløseren for sidste års Copenhagen Letter, Copenhagen Catalog. Og Iværksætterhistorier har interviewet Happy Helpers direktør Dennis Forchhammer, der blandt andet fortæller, hvordan han har oplevet platformsvirksomhedens børsnotering i lyset af den storm, der den seneste tid har suset om vækstbørsen First North.

God læselyst.