Tung First North IPO – Donkey R mobility – 25 DI-startup bud – Stig Myken & tech – Silicon-grøn – Tech slave?
I morgen skalerer skoleåbning og udskænkning uden bestilling. Allerede denne befrielsesdag åbner vi med noget, vi har debatteret og drømt om siden sommer og senest ønsket i artiklen Nasdaq First North. Mega succes eller tyveri ved højlys dag?: At få institutionelle cornerstone-investorer fra ind og udland på Nasdaq First North.
Med udenlandske investorer mod nye markeder. Donkey Republic på Nasdaq First North handler netop om de 75 forhåndstegnede millioner fra Vækstfonden til EIF (Den Europæiske Investeringbank), fra Anders Schelde i AkademikerPension til Dorrit Vanglo i LD fonde og fra banker som Jyske til ventures som Nordic Eye og Spintop Ventures. Og særlig interessant fra Pentwater Capital Management Europe LLP, Anavio Capital Partners LLP og Howzat Growth SCS. Hvor vi før har været glade, hvis BankInvest eller ATP dukkede op i et IPO-captable og efterlyst flere, er der med Donkey Republic massivt med danske og udenlandske institutionelle bag fortegningen. Læs hvorfor og hvordan. Og om hvad Donkey Republic skal med Nasdaq brandets blåstempling og de 110 mio. kr., de i alt ønsker at rejse.
Donkey Republic – ny epoke for micromobility? er så der, vi selv startede, da vi inden børsnoteringen havde udvalgt de orange æsel-cykler til ugens startup sammen med by-mobilitetsapp’en Cogo. Vi havde nemlig læst de CBInsight-, McKinsey- og Deloitterapporter om grøn mikromobilitet, jeg omtalte forrige fredag. Der sker jo ret meget med el-løbehjul og den slags i storbyerne. I al fald op til corona-krisen, men hvad efter? Det fortæller Erdem Ovacik, founder og CEO af Donkey Republic og selv tidligere McKinsey-rådgiver om. Hvad det er for en SaaS og service-model, der skal til for at være i 60 storbyer, og hvordan klarer man lige konkurrencen.
De 5 skarpe til ugens investor er rettet mod Stig Myken, og han har før ladet andre stå for skud. Helt præcis har han præsteret at vækste Fullrate og sælge til TDC og derefter gentage samme manøvre med Hiper. Det kan man ikke andet end beundre og le lidt af, som når lille Claus lige er lidt mere snu end store Claus. Stig investerer så ikke længere i tele, men i mangt og meget, og ikke mindst edtech. Jo, og så er Stig med i bestyrelsen af den spændende bæredygtige deeptech fond hos PreSeed Ventures. Af erfaring bliver man klog. Bliv hurtigt en mere erfaren og skarp investor ved at læse Stigs svar.
Ugens temartikel ”25 plukkeklare forslag til succes-startups” følger op på vores diskussioner af, hvad vi kan vente os politisk efter krisen og efter de nu stoppede matching-lån. Vi har spillet ud med økosystemets fem fedeste satsninger, Venstre er gået ud med Tommys 5, som vi kaldte dem i sidste uge og nu har 14 vækstiværksættere fra vores miljø i DI’s advisory board lagt deres 25 gennemarbejdede, pædagogisk fremstillede forårsforslag på bordet. De er gode af mange grunde. Men ikke mindst, fordi de realistisk kan føres ud i livet.
Techtopia 191 vrimler med kloge folk, der diskuterer, om vi er ved at bliver slaver af tech. Kevin Roose fra New York Times er gået fra at være techoptimist til at være slave af sin iPhone. Han er ikke alene! Det diskuterer han med robotekspert og professor ved DTU Compute Thomas Bolander, med professor ved AAU David Budtz Pedersen og med lektor i neurorobotics ved DTU, Silvia Tolu. 45 minutter med kloge refleksioner lige ind i dine tech-øregange.
#7 Silicon Valley Going Green – Research and Development in California runder vores serie om den grønne omstilling i Silicon Valley af med fokus på revolutionerende viden til transitionen. Vi oplevede i ugen hvilke enorme videns- og tech-spring ud i det ukendte, dansk landbrug skal tage for at nå klimamålene. Ugens artikel ser på de mest lovende forskningsfelter bl.a. inden for grøn energi ved Dalens tre topuniversiteter, Stanford University, UC Berkeley og Caltech. De har til nu tilsammen modtaget 370 Nobelpriser. I Danmark er vi på en god dag oppe på et dusin.
Det er med klimakampen som med COVID-19-kampen: Den forløber stærkt uens hen over vores klode. Men sådan en 5. maj, er det måske ikke allerværste sted på verdenskortet, at være i Danmark. Dette bare sagt til opmuntring, fordi jeg da på sådan en mere grå end grøn regnvejsdag godt kan hænge lidt med skuffen, når jeg skal ud på mit helt eget mobilitetsinstrument af en lavtech-trampe-cykel. Men hænge med skuffen gør vi ikke længe i vores herlige økosystem! Og allerede før din fredagsbar samler vi op på ugen i det så ekstra åbnede danske rige.
Comments