Nu kan Innobooster for alvor booste startups

Først kom Vækstfonden, og i går kunne Innovationsfondens nye energiske direktør, Anne Marie Levy Rasmussen, lancere sin 350 mio. kr.-pakke. Udover at styrke eksisterende programmer er der et helt nyt initiativ til, at vi kan holde på de gode tech-hoveder: Innobooster People.

Ideen er, at startups kan fastholde de kreative medarbejdere. Unægteligt en mere offensiv krisehåndtering end den passive gå-hjem-forsørgelse, vi har set med lønkompensation. Så startups kan udvikle videre, selvom de måske ikke kan sælge lige nu. En pæn sjat tech-medarbejdere i startups blev sat på gaden, da der skulle skæres mellem 10 og 30 %. Shifted forsøger i Europa at samle op på, hvor der er ledig tech-arbejdskraft – og ja, programmører er stadig eftersøgte. Og Neil Murray laver, som vi før har beskrevet, samme type mapping i Norden. Men selvsagt bedst at bevare dem, hvor de er. Vi er i øvrigt nogle stykker fra DanBAN, Gregers Kronborg, Esben Gadsbøll og undertegnede, der har hjulpet Innovationsfonden med råd til udformningen. Deres reaktioner kan du læse her

I dag hedder vindervirksomheder ikke Flyttemand Olsen eller Grisehandler Larsen, men Addifab, PowerCon og Ish. Og i år var vindernavnet så SubC Partner. Esbjerg-virksomheden vandt Scale-Up Denmarks DM i vækst. Du kan også læse om Capturi fra Århus, der i ugen ”vandt” 11,6 mio. kr. i funding fra Vækstfonden, og om københavnske wusaa med det forjættende løfte: ”Stop p-bøder”. Du kan måske endda vinde i deres ”pbødebingo”, hvis du indsender en af dine p-tickets.

Du kan selvfølgelig også bare som startup sende et valgfrit beløb på MobilePay 125016. Så er du nemlig sikker vinder af et Bootstrapping Pro-medlemskab. Bare slå til.