Mens vi venter …

Økosystemet vibrerer i disse dage. Alle går vi og venter på, at Simon Kollerup og Vækstfonden kommer med retningslinjer for hjælpepakken til vækstiværksættere for 2020. Hvem kan, og på hvilke vilkår, få del i de 3,4 mia. kr.? Hvem kan godkendes som investorer? Hvordan bliver proceduren? Sløret skulle have været løftet her i morges, men ak nej. Kilder i Vækstfonden fortæller, at de venter på en endelig godkendelse fra EU til at afvige fra egenkapitalkrav. Det vil også være lidt absurd, hvis disse forretningsmodeller, herunder de lån, Vækstfonden selv har ydet gennem årene, skal mødes med krav til positiv egenkapital.

På Bootstrapping følger vi op med et ekstra nyhedsbrev med løsning og kommentarer fra økosystemet, når Vækstfonden har lanceret sine retningslinjer. Og vi inviterer alle til at kontakte os og fortælle om deres udfordringer og problemer med pakken.

Christian Engelsen og Mads Faurholt har igen byttet roller så hurtigt, som supermænd kan skifte dragt. Tre uger efter, den første går konkurs med CVX, genopstår CVX med den anden ved roret. ”Vi kører en super open door-policy,” skriver Mads Faurholt derefter ud til det gamle netværk. Uden dog at fortælle om forrige ejers konkurs. Jesper Højberg redegør for spidsfindighederne ved det nye CVX.

SMVdanmark hilser erhvervsminister Simon Kollerups udmelding om, at lønkompensationsordningen straksudbetales, og visheden om, at ordningen for tabt omsætning til selvstændige udbetales inden 11. maj, velkommen, men mener, at straksudbetaling bør gælde for alle hjælpepakkerne.

Den kun et år gamle HR-tech-virksomhed Platypus får kapital fra tunge danske og internationale investorer, der satser på software, som kan vurdere det kulturelle match mellem medarbejder og organisation.