LifeBoard, datadrevet redningskrans – Forrest i Mette Fløe’s bus – Din VC: Innovation el. Skalering? – Ny valuta: GSU – Tesla & Bavarian

 

Ugens startup: LifeBoard – er danske strande helt uden sikkerhed?

Hvorfor fylder forebyggelse af drukneulykker intet politisk, når flere i bl.a. Sverige omkommer i drukneulykker end i trafikken? Bootstrapping har spurgt CEO og co-founder i Lifeboard Aps, Sofus Amby, som gennem udbredelsen af datadrevet redningsudstyr, forsøger at skubbe til det billede. Lead-investor Thomas Black-Petsersen, der i et DanBAN-syndikat matchet af Vækstfonden, har skudt 2,4 mio. ind, fortæller om potentialet for at skalere projektet. Læs om ugens startup her.

 

Hva’ Hvor Ska’ Vi Hen, Du #3. Mette Fløe, Vår Ventures om venture markedet i ´23

Det er i særklasse ikke let at spå om early stage markedet i 2023. I dag giver Mette Fløe, VÅR Ventures, sit bud. Mette peger på, hvilke segmenter der er vindere i ’23. Og så fortæller hun, hvem der sætter sig forrest i bussen som LP’s, når appetitten for VC-segmentet svinder ind blandt store institutionelle investorer, der kommer til at misse attraktive investeringer i nye VC-managers. Læs tredje artikel i serien her.

 

Går VCs efter radikal innovation eller rapid skalering?

Når du får din første VC-investering, er det vigtigste så hjælp til innovation eller til skalering? Formentlig en blanding alt efter hvor du er i venturerejsen. Med alle de venturefonds-tilbud der er – og VCs siger jo ofte, de hjælper med alt og lidt til – skal du tænke over dit valg. Læs nærmere om dit næste skridt i venturerejsen her.

 

Techtopia 268: GSU vil være den ny dollar

Techtopia

Hvorfor skal dollaren være det foretrukne betalingsmiddel i international handel, når kursudsving kan koste både køber og sælger store summer? Den problemstilling vil danske blockchainudviklere løse med en ny mere stabil kryptovaluta kaldet GSU – global stability unit. Lyt her.

 

Investeringspodcasten 153: Tysk medvind, regnskab fra Tesla og tal fra Bavarian Nordic

Tyskland vil opføre tre vindmøller pr. dag frem til 2045 – står vi på tærsklen til en investeringsbonanza i vind? Hvad betyder Teslas prisnedsættelse for aktien – og Elon Musk i øvrigt? Bavarian stiger markant – er det fortjent/forventet? Lyt til ugens podcast her.