”Jeg er også bekymret”

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Historien om kunstig intelligens er ikke bare en dans på roser. Den verdenskendte engelske fysiker Stephen Hawking fortalte i 2014 om sine bekymringer for menneskets fremtid med kunstig intelligens.

Hawking var nervøs for, at kunstig intelligens kunne udvikle generel intelligens, bare meget dybere, hurtigere og uden værdier. Resultatet kunne blive en marginaliseret menneskehed – udkonkurreret og irrelevant.

”Jeg er også bekymret,” siger fysiker Steen Rasmussen, professor på SDU, der tror, at mennesket på den lange bane vil blive i stand til at lave maskiner – også biologiske maskiner – som er bedre end vores nuværende eget ’biologiske hardware’.

Læs også:

Om startupacceleratoren Rocket57 i Svendborg, der vil gøre Sydfyn til centrum for europæisk innovation inden for marinbioteknologi.

De to founders i Qvest, Marie Mathiesen og Pia Lauritzen, tog denne sommer til Silicon Valley. 17 møder fordelt på 7 dage gav dem nye indsigter. Læs deres 7 tips fra IT-gudernes epicenter.