Invitation til dig og alle køn! – Kønsbias i startups og Women in Tech – DKs mørkegrønne omstilling inkl. Better Energy og VisBlue – Anna og impact

På redaktionen synes vi, at du og vores gode Pro-medlemmer af Bootstrapping, da skal inviteres til launch-event på vores og partneres rapport og guide med titlen ”Return on Diversity – Unlocking the Potential of Better Gender Balance in the Startup Ecosystem”.

Hele formiddagen i morgen, altså torsdag den 19.11, kan du fra kl. 9 til 14 på Zoom overvære en perlerække af indlæg og diskussioner i fire sessioner.

Du skal bare registrere dig på dette event-link. Her kan du også se programmet, der samtidig er en del af Women’s Entrepreneurship Day. De øvrige partnere, vi kan takke, er Danske Bank, ITB, Vækstfonden, DanBAN og Female Founders of the Future. Sidstnævnte står i øvrigt også for dagen.

Så har du adgang til at høre Karina Bjergstrøm Larsen, Louise Herping Ellegaard, Rolf Kjærgaard, Tommy Andersen, Helle Uth, Daniel Nyvang Mariussen, David Helgason, Charlotte Rønje, Anne Kristine Schwartzbach, Frederik Lysgaard Vind, Liva Echwald-Tijsen, Stine Colding Alstrup og Christian Bergmann Mølgaard.

Inden kan du jo her læse Calling all startups: Are you hiring the best candidate?, om hvad økosystemet af startups kan gøre meget bedre, når vi rekrutterer. Det er tredje indslag i vores serie baseret på Return on Diversity-guiden. I Mød de danske vindere af Nordic Women in Tech 2020 er vi rundt om et dusin danske kvinder, der har vundet Nordic Tech Award 2020, heraf to fra deeptech på DTU Science Park.

Og så er temaet ellers grønt, hvis ikke mørkegrønt. I Ugens startups er grønne: Better Energy & VisBlue har vi udfordret de to co-founders på deres rejse. Det er Rasmus Lildholdt Kjær fra Better Energy med solcelleparker og Søren Bødker fra VisBlue med batterilagring.

Ugens investor er Anna Søndergaard, The Footprint Firm. Læs hendes gode investeringsovervejelser og om, hvordan vi får fart på impact og metrics for den grønne omstilling.

Er den grønne omstilling det nye sort for startups?, spørger vi fra redaktionen. Der er meget at overskue på mange niveauer, så vi har forsøgt at give dig et overblik over hele Danmarks grønne omstilling – selvfølgelig set med startupscenens briller. Mange rykker, milliarderne er klar til at rulle – mere skal i gang.

Kan du bedre lide at se sjove og lærerige videoer end at læse, kan du gå ombord i Frederik Plougs (partner i Keystones) guide til Hvordan du får dit startup til at ligne en million. Og glæd dig – på fredag lancerer vi en helt ny podcastserie til dig med startupinterviews og -temaer.

Når vi ses på fredag med Ugen i økosystemet kaldes Mogens Jensen måske stadig Mogens Mink, men er ikke fødevare- og ligestillingsminister m.m. Det er nok lidt ligesom en founder, hvor virksomheden er blevet for stor og kompleks at styre. Og så kommer bestyrelsesforkvinden og skærer igennem: Du må gå, du kan ikke være CEO længere! I politik er der ikke noget fail fast, kun dybt fald. Har man været inviteret på kaffe hos denne lyttende, venlige og humørfyldte morsingbo, fra Mogens var konsulent til minister, så kan man godt have lidt medlidenhed. Nu bliver der bedre tid til mokka.

Men glæd du dig over dit arbejde og tag du nu selv en kop, og læs lidt om økosystemet, hvad enten du mest er til at tænke over diversitet eller til grønne startups og investeringer. Vi ses med din helt egen morgenkaffe allerede i morgen kl. 9 på Zoom!