Er Vækstfondens drinks søde eller bitre? Økosystemet melder ind på lånepakken

Vi har bedt økosystemet lave en større status her efter den allerførste fase af udrulningen af hjælpepakken for 2020. Vigtigt. For 78 % af startups er hårdt ramt af mangel på likviditet og kapital. Vækstfondens fire nødprodukter tegner velsmagende for de fleste. Men nogle synes ikke, de kan komme til bardisken. Startupøkosystemet har meldt deres problemer ind, og vi har bl.a. konfronteret Rolf Kjærgaard med indmeldingerne.

Vi taler en del om pivotering i krisen. Softwarevirksomheden Corti har prøvet det i praksis. Selskabet, lige efter at være prisbelønnet for sin vækst, har ændret forretningens retning radikalt. ”Jeg kan ikke komme i tanke om et større skred i sundhedssektoren, hvor tingene så hurtigt har ændret sig, som det her,” siger Cortis CEO, Andreas Cleve.

Hvordan går det med kønsdiversitet? KvindeKompagniet lancerer i denne uge en serie af podcastinterviews, korte videointerviews og en række aktiviteter på sociale medier med kvindelige danske iværksættere. Du kan følge dem her på Bootstrapping. Dagens artikel handler om manglende taletid, problemer med at få finansiering og så om rollemodeller. Og Vækstfonden og Danske Bank kommenterer det.

I sidste uge stillede Bootstrapping fire skarpe spørgsmål til Vækstfonden baseret på diskussioner i økosystemet omkring de fire nye produkter. Vi fortsætter, hvor vi slap i sidste uge, med tre nye.


Støt Bootstrapping på MobilePay: 125016

Vi fik vores første store politiske sejr med hjælpepakken kun til vækstiværksættere. Bootstrapping var platformen, hvor en række iværksætter- og investornavne fra økosystemet kom højvækstvirksomhederne til undsætning og råbte det politiske system op. Forslag, der førte til invitationer fra ministeren til Vækstfonden, og som udmøntede sig i lov.

Støt vores fælles dagsorden med et medlemskab af Bootstrapping resten af året.

Lige nu, hvor vækstiværksætterne selv er ramte, bestemmer du selv prisen.

  1. Er du investor, kan du bare sende linket til din portefølje!

Normalpris for resten af 2020: 2.425 DKK.

Støt Bootstrapping på MobilePay: 125016.

Husk: Er du allerede medlem og har abonnement, så kan du stadig støtte.