Er dansk startup en lummer affære fyldt med testosteron?

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Ifølge DJØF-bladet ses kvinder som sexobjekter i det danske startupmiljø. ”Herefter hvisker han, hvor lækker jeg var med den store mave og presser sig endnu tættere op mod mig. Jeg følte mig helt lille, klemt og utilpas. En mandlig iværksætter, som lader til gerne at ville tale med den mandlige mentor, kigger overrasket og undrende på det hele og laver håndtegn til, om han skal bryde ind,” fortæller en anonym kilde. Er dansk startupmiljø præget af sexisme?

Dansk biotech-virksomhed afløste 13 års røde tal med et gigantsalg, der forgyldte investorerne. Historien om danske Glycom er en historie om en enorm dansk erhvervssucces. En succes, der holdt hårdt, men hvor alt tilsyneladende i sidste ende lykkedes. Ikke mindst på grund af nogle tålmodige investorer.

Den prisbelønnede danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics med speciale i servicerobotter til det professionelle marked er netop af det internationale analysehus Tracxn kåret som en af de ti mest lovende teknologivirksomheder i Danmark. Med en stejl vækst og en værdiansættelse på nu 800 millioner kroner er Blue Ocean Robotics godt i gang med at realisere et kolossalt globalt potentiale på markedet for servicerobotter.