Kilde: Getty Images

Din mening: Er løverne gribbe? – Jesper Buch og DeSonic – Jimmy Fussings VC – Debt Venture lån – Clubhouse flop

 

Her 02.02.2022 vil vi lige sige: Det er så dejligt med jeres mange reaktioner. Det kan være på en startup som ugens DeSonic eller på en impact investor, vi fremhæver. Det kan være på et tema som fx vækstbørser, diversitet eller sagen om skattekredit efter LL 8X. Det sidste vender vi snart tilbage til, for der drypper hele tiden cases ned fra jer, som vi lige skal samle op på. Og skattedirektør Kenneth og kolleger skal jo ikke tro, vi har glemt sagen! Det er også svært. Bliver jeg hevet ud til kontrol? Tør jeg bruge ordningen mere? Vi sidder i økosystemet med en type pine, offentlige lønmodtagere næppe kender. Har du ikke læst seneste status, kan du gøre det nu i: SKAT: 40 mio. kr. skal software startups betale tilbage. Kom nu Kenneth!

Kan I ikke diskutere Løvens Hule? Det bliver vi spurgt om, det har vi gjort og gør nu, hvor en ny sæson er breaket. Så ugens startup er DeSonic. Tre unge mænd, der lige på nationalt TV har modtaget 200.000 kr. for at afgive 40 % til Jesper Buch og Mia Wagner. Ja, du læste rigtigt. Og du kan læse om værdisætninger, du ikke lige ser hver dag i dagens hovedhistorie I løvernes hule hånd. Iværksættersucces til debat. Og se erfarne markedsdeltagere – Thomas Black-Petersen, Frederike Antonie Schmidt, Frederik Ploug og Jesper Jarlbæk – vurdere etik og seriøsitet bag det, Buch & Wagner ser som en ”hjerteinvestering”.

Blandt de danske investorer i startups, der har ry for at være i den absolutte top, er Jimmy Fussing Nielsen. Podimo, Corti, Peakon, Boozt, Issuu og Soundboks er fx i porteføljen i hans Heartcore VC, der også har kontorer i Berlin og Paris. Det giver udsyn – og impulser tilbage til hjemmebanen Og det er ikke fordi Jimmy ikke tager ansvar. Jeg kan huske ham fra kald under COVID-19, og Jimmy er formand for ventureudvalget i Aktive Ejere. Så tjek Jimmy ud, når du er træt af Jesper Buch.

Aktie- og lånekapital skal der til for at din startup kører med planmæssigt underskud. Men hvem fornyer så de kapitalformer, der skal ydes til vores type virksomheder? Kim Lundberg, Head of ArK Kapital DK er nået til Nye låneformer til startups #2 – Venture Debt.

Du kan også lytte med på Væksfondens podcast om, hvordan startups og corporates kan samarbejde. Eller høre en Techtopia status på social listering efter Clubhouse hypen.

Her lytter vi – til vores læsere i økosystemet og serverer:

I løvernes hule hånd: Jesper Buch og DeSonic til debat

Tre unge Viborg-drenge i DeSonic får 200.000 kr. for 40 % ejerandel i seneste udsendelse af Løvens Hule. Jesper Buch og Mia Wagner vil her gerne fremstå som altruistiske og hjertevarme investorer. Det er de nok også. Men hvad tænker du om de regnestykker, vi fremlægger? Er de i hvert fald ikke også aggressive løver for ikke at sige beregnende gribbe, når de agerer på præmisser, de grundlæggende må vide er uordentlige og som ville gøre dem mindre velkomne i seriøse investorkredse? Læs også Mia Wagners forklaring og tag stilling.

 

5 skarpe til ugens investor: Jimmy Fussing Nielsen, Heartcore Capital

”Europe’s consumer technology VC” investerer i ”Happiness”. Det er grundlaget for Jimmy Fussing Nielsens Heartcore Capital, som han stiftede i 2007. Nu er det den største venturefond i Danmark, og nogle af de mest succesfulde danske og internationale B2C scaleups er med i deres fonde og vækstfonde. Jimmy har meget at sige om venturemarkedets udvikling, om syndikering mellem VC’er og konkurrence med hedgefonde og om alt fra beskatning til klima. Læs de skarpe tanker fra en VC-founder fra allerøverste hylde.

 

Nye låneformer til startups #2 – Venture Debt

Jeg hørte for nylig om en meget velhavende yngre investor, der var sur – både på en grøn startup, han var med i et syndikat på og på First North, fordi selskaberne ikke var cash-positive. Ja, ikke alle forstår vækstvirksomheder, herunder hvilke typer kapital, vi har brug for. Men det gør Kim Lundberg, Head of ArK Kapital DK. Han tager dig med ind i et ret nyt marked for likviditet, venture debt, der følger efter, men vokser hurtigere end venture kapital. Lån er ikke gratis. Kim dekomponerer venture debt i rente, gebyrer og warrants og fortæller dig, hvad de skal koste. Få et godt afsæt med #2 i serien om Tech Lending.

 

Vækstfonden: Sådan bliver startups og corporates bedre til at samarbejde – med Emil Fannike Kiær & Daniel Birkholm

Utrolig mange corporates lukker deres hubs eller indstiller samarbejdet med startups efter nogle år. Det er velbelyst. Men der er meget godt at hente, når det lykkes. Daniel Birkholm, meget engageret founder af TalentHub, har gode erfaringer, han videregiver. Emil Fannike Kjær, DI, er en behagelig person med stort (politisk) overblik og tæt på de store corporates, bl.a. i DI’s forsknings & innovationsudvalg. Lyt til Vækstfondens podcast i samspillets gode ånd.

 

Techtopia 222: Clubhouse flopper, men social audio hitter

Clubhouse var en app skabt til COVID-19. Vi kunne – by invitation – sidde og lytte og snakke i ”klubværelser” på vores mobiler. Værdien steg i takt med mundvandet og er faldet nu, hvor ingen gider høre på det samme ævl. Og FB, Twitter osv. også har social listening. Men oplev Sofie Hvitved, Rolf Ask Clausen og Bugge Holm Hansen diskutere fænomenet – på Clubhouse. Lyt her 02.02.2022 til Techtopia 222.

 

Hvad synes du selv?

Jesper Buch og Mia Wagner sidder med og bruger deres overhånd. Men investerer med hjertet, må vi forstå. Har du noget på hjerte om Løvens Hule eller andet, kan altid skrive til jesper@bootstrapping.dk. Vil du være PRO støtte-medlem og kunne læse med, så snak med Nikolaj på 42610660. Og hvis du også synes, det er dejligt at brænde mundbindene, være sammen og tale ligeud, så vær med, når vi samler op på ugen i økosystemet på fredag.