Dataetik – kampen mod datavampyrerne

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Hvad stiller vi op i en digital verden, hvor selv verdens rigeste mand får sin telefon hacket og bliver forsøgt afpresset? Vi har et problem. De digitale tømmermænd er landet. ”Vi har ikke en ordentlig dataetik i dag. Der findes alt for mange virksomheder, der efterligner forretningsmodellerne fra Silicon Valley,” siger Pernille Tranberg, der er rådgiver i dataetik for virksomheder, myndigheder og organisationer samt medforfatter til bogen ”Dataetik – den nye konkurrencefordel”.

Statens inkubatorprogram, Innofounder Graduate, har nu mere end to år på benene. Fjerde hold iværksættere springer ud i morgen. ”Nu er der gået et par år siden, vi relancerede programmet, og vi må bare konstatere, at Innofounder Graduate stadig er et succesfuldt og populært inkubatorprogram,” siger programchef i Innovationsfonden.

København har de seneste år tiltrukket en række globale finansielle markedsledere, som styrker det danske iværksættermiljø. Det skyldes en aktiv indsats for at markedsføre hovedstaden – for Danmark er sjældent på radaren blandt udenlandske investorer og virksomheder. Og det er en skam. For flere finansielle virksomheder og mere kapital er alt andet lige godt for iværksættermiljøet og investeringsklimaet generelt i Danmark, mener Claus Lønborg, CEO, Copenhagen Capacity.