Cirkulær Re-Match – Next Level First North? – Anne & Nordic Female – Løw: Jysk Boot

Sikke vi kan! I går så hver anden rød-hvid dansker på gaden ud som udtaget til landholdet. I dag bader alle sig i 5-0 sejren. Økosystemet førte allerede før kampen 4-0. For regeringen gav op til kampen 4 mia. kr. til vækstkapital i de sene faser efter serie A. En kæmpe sejr! Men er der også ’spielverderber’-elementer i regeringens reformpakke? Og hvad kan fusionen af Vækstfonden give økosystemet?

Græsset var grønt i Idrætsparken, men når kunstgræs engang er nedslidt, hvad så? Ja, der er Re-Match også på vej til verdensmesterskab. Ugens grønne, cirkulære case endevender vi. Og svenske SEB bank er nu for første gang med i First North notering af samme. Hur så?

Det er bare et par af de glade emner, vi har på onsdagens kampprogram for PRO-medlemmer.

 

Ny sejr for økosystemet: 4 mia. kr. mod Udvandringens Dal

”Udvandringens Dal” eller den sene Dødens Dal reduceres nu kraftigt. Regeringen har sat hele 4 mia. kr. af til vækst- og accelerationskapital for scaleups efter serie A. Hvad er perspektivet i det? Hvad er upside og downside i, at Vækstfonden inkl. grøn aflægger og EKF, eksportkreditten, fusionerer? Hvorfor er Jeppe Rindom utilfreds, og hvad rummer hele regeringens ”Danmark kan mere” udspil? Få et hurtigt overblik her.

 

Ugens cirkulære startup: Re-Match

En halv milliard plastikposer vil være recyclet i år! Men potentialet er 10 mia. ton. Herningensiske Re-Match har som de eneste i verden procespatent på at genanvende plast, gummi og sand fra aflagte kunstgræsbaner. Co-founder Nikolaj Magne Larsens fortæller om strategiske valg, og bestyrelsesformand Laurits Bach Sørensen, Nordic Alpha Partners, om at drive grønne deep-tech fabrikker ud i verden. Oplev en bogstavelig grøn vækstcase.

 

SEB bakker op om Re-Match på First North! Next level for institutionelle?

Re-Match på vej mod den største notering på First North Premier i København. Og Skandinaviska Enskilda Banken, store SEB, er for første gang med på First North i København som corner-investor. Friske Daniel Patterson fortæller hvorfor. Og mens vi venter på prospektet, spørger vi også AkademikerPension og hybrid venture/kapital-fonden Alpha Nordic Partners, om det her er et nyt level for den altid i den danske andedam omdiskuterede First North? Oveni får du alt fra afkastforventning til værdisætning på Re-Match.

 

5 skarpe til ugens female-investor: Anne Stampe Olesen

Ugens investor, Anne Stampe Olesen, er co-founder af Nordic Female Founders, stiftet i 2020 med serie- og Løvens Hule-investor Mia Wagner. Anne Stampe Olesen har bl.a. investeret i Female Invest, Lucia Care, Eyda, Deco Farver og Locked Escape Rooms og fortæller om udfordringer i den danske startup- og investorbranche inklusive den skæve kønsbalance. Det er næppe sidste gang du hører fra Anne.

 

Jonathan Løw: Bootstrapping på jysk

Er det ikke en skøn titel på serie-iværksætter – senest med seje JumpStory – og iværksætteraktivist Jonathan Løw’s mini-kronik?  I Danmark er vi meget stolte af vores kreativitet og idékultur indenfor iværksætteri. Men vi må flytte os fra at være passivt forandringsparate til at blive aktivt forandringsskabende. Vi afholder startup-konferencer, hvor vi skriver små ideer på post-its og synes, vi har præsteret noget stort. Det vigtige er ikke uforpligtende ideer. Det er realisering. Få en dejlig jysk opsang.

 

Grøn omstilling – God forretning: Episode 2

Hvordan får vi den grønne bundlinje til at møde den sorte? Og hvilken betydning har virksomheder, der vil tjene penge på at redde verden? Kom med Danmarks Grønne Investeringsfond op på taget. Først hos ejendomsselskabet NREP og deres kæmpemæssige solcelletag i Ishøj. Og så til Herning, hvor Ennogie ikke producerer solceller til at sætte på taget – de producerer, som Elon Musk, tage af solceller. Lyt til grøn omstilling i praksis.

 

C++ Techtopia 204: C++ er Bjarnes usynlige kodesprog

C++ er kodesproget for NASAs helikopter på Mars og kaffeautomaten på dit arbejde. Og den software skal være usynlig og dermed usandsynlig hurtig og elegant. Det fortæller Bjarne Stroustrup til Henrik Føhns til EoT – Electronics of Tomorrow i Messecenter Herning. Bjarne passer den C++ kode han opfandt. Og bliver hentet rundt i verden og taler med og til sine C++ fans og brugere om den videre udvikling af C++. Lyt til kodesprogets mester.

 

Ses på TechBBQ

Vi ses på TechBBQ, var jeg lige ved at skrive vel tidligt. Men først skal jeg nu til Meet Up i Odense i dag med cremen af landets små tusinde organiserede business angels. Og så mødes vi jo allerede på fredag til status på en allerede herlig uge for det herligste økosystem i denne allerherligste Indian Summer.

Ses!