Katrine Hoff, direktør, FBV og Thomas Black-Petersen, direktør, FBV

10.000 startups i 2030! – Laurits vækstvisioner – Ka’ Bankr vælge bank – Ka’ regeringen lette skat? – Ny valuta: GSU #2 – Rogaczewski’s regnskab

 

Åbent vindue: 10.000 startups i 2030!

Erhvervsministeren siger, at ”Danmark skal være verdens bedste iværksætterland.” Skal vi ikke tage Morten Bødskov på ordet, nu vinduet er åbent? FBV, DI m.fl. er i gang. Og tænk, hvis alle politikere, embedsmænd og organisationer som i Estland var forenet om én fælles vision om. at 30 % af BNP i 2030 skal komme fra tech startups. Den kunne fx være, at vi skal have 10.000 startups i 2030. Kan Danmark blive lige så god som sine søskende? Læs her.

 

Hva’ Hvor Ska’ Vi Hen, Du #4. Laurits Bach Sørensen, Nordic Alpha Partners om Growth investeringsmarkedet i ´23

Det er i særklasse ikke let at spå om investeringsmarkedet i 2023. Og ej heller i Growth segmentet, hvor Laurits Bach Sørensen, Nordic Alpha Partners, i dag giver sit bud. Laurits fortæller, hvordan man i en krisetid holder kadancen oppe som fond, der investerer i kapitaltunge GreenTech selskaber, samt hvad vi skal gøre for genetablere tilliden til de danske vækstbørser i 2023, og hvorfor netop det er specielt vigtigt for den grønne omstilling. Læs fjerde artikel i serien her.

 

Bankr – ny bankmægler med AI-aspirationer

Skal du have en moderne digital bank som Lunar eller en erhvervsbank med personlig betjening? Bankr udfylder et hul i markedet, så man finder den bedste bank – altså til ens behov og profil. Det kan handle om pris og rådgivning. Eller om etik og grøn omstilling. Eller… Hvordan gør Bankr så det? Og hvad med den AI-maskine, der skal gøre Bankr til det finansielle svar på en intelligent dating-app? Læs om ugens startup her.

 

Åbent brev til regeringens tre partiledere, skatteministeren, erhvervsministeren og beskæftigelsesministeren

Kære Mette Frederiksen, Jakob Ellemann-Jensen, Lars Løkke Rasmussen, Jeppe Bruus, Morten Bødskov og Ane Halsboe-Jørgensen. Som I skriver i Regeringsgrundlaget er det nu tid til ændringer. Iværksætterpolitikken, skattepolitikken og beskæftigelsespolitikken skal inddrages, hvis vi skal have et aktivt og konkurrencedygtigt dansk børsmarked i fremtiden, der bidrager til både vækst, beskæftigelse og velfærd. Læs Thomas Black-Petersens åbne brev til regeringen her.

 

Techtopia 269: Kan man lave sin egen valuta?

Techtopia

GSU – Global Stability Unit – er en såkaldt stable coin, der vil være et alternativ til dollaren. Men hvordan laver man en stable coin, og hvilken betydning har det, når man laver sådan en alternativ valuta? I denne anden af to episoder om stable coins spørger vi professor Jan Damsgaard, hvordan man skaber en alternativ valuta – og hvorfor det overhovedet er en god idé. Lyt her.

 

Investeringspodcasten 154: Regnskaberne kommer

Netcompany, Tryg, Novozymes, Christian Hansen og mange flere regnskaber står for døren. Netcompany startede dagen med en kæmpe kurs-knockout. Hansen & Larsen vender, hvor den kom fra, hvad der er i vente fra de øvrige danske selskaber – særligt Novo Nordisk. Herudover skal det handle om Tesla (selvfølgelig) og de stigende lakseaktier. Hør her.