"Det er vigtigt, at iværksætteren kun rejser den kapital, der er nødvendig, og at investoren ikke tager så stor en andel af selskabet for sin investering, at den fortsatte fundingrejse bliver umulig,” siger Ulrik Laustsen, partner og advokat i Bird & Bird.

Advokatens råd: Undgå at blive uinteressant for investorerne

Det er både i stifter og investors interesse, at ejerandele og værdisætning kommer rigtigt fra start. Partner og advokat Ulrik Laustsen fra Bird & Bird giver her sine bud på faldgruber og tendenser, når en startup begynder sin vækstrejse med hjælp fra eksterne investorer.

Partner og advokat i Bird & Bird Ulrik Laustsen har indvilliget i at give sine bedste råd og tommelfingerregler til, hvordan man som stifter af en startup kommer bedst fra start, når det handler om at tage vækstpenge ind fra investorer. Et komplekst, men afgørende emne, især fordi der en tendens til, at flere stiftere vælger at tage investorer med tidligere end for bare fem år siden.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: