byFounders team, der blev Investor of the Year. Eric Lagier, Michael Petersen, Juuso Koskinen, Ida Åsle og Tommy Andersen.

Vinderne af årets Nordic Startup Awards er kåret

Hele fem danske virksomheder kunne gå hjem som prisvindere, da Nordic Startup Awards’ årlige prisfest blev afholdt på Østre Gasværk Teater i København.

Københavnske Pleo Technologies, der har udviklet en firmakortløsning, som klarer alle udgiftsrapporter og gør det lettere at håndtere en virksomheds udgifter, blev vinderne af den prestigefulde Startup of the Year-pris. Good Monday fra København har haft stor succes med deres digitale platform, der hjælper virksomheder med tidskrævende administrationsopgaver, og vandt fortjent prisen som Best Newcomer. Brickshare (Best Fintech Startup), Soundboks (Best Hardware Startup) og byFounders (Investor of the Year) var tre andre danske startupvirksomheder, der kunne tage priser med hjem her til aften.

“Grunden til, at det var så spændende at lave det her, var, at der ikke var særligt tætte bånd mellem de nordiske lande, da vi startede ud i 2012.”

De resterende af de i alt 13 awards blev fordelt blandt talentfulde virksomheder fra tech-økosystemet i Norge, Sverige, Finland og Island. (Alle prisvinderne kan ses nederst.)

Fra nordisk til global begivenhed
Siden 2012 har Nordic Startup Awards samlet det bedste fra det nordiske startupfællesskab med ambitionen om at anerkende og fejre tech-miljøet i regionen.

”Grunden til, at det var så spændende at lave det her, var, at der ikke var særligt tætte bånd mellem de nordiske lande, da vi startede ud i 2012. Derfor var det en oplagt mulighed at lave en platform, hvor man kunne sammenbinde miljøerne fra forskellige lande,” siger grundlægger og CEO Kim Balle.

Den årlige startupfest blev hurtigt så stor en succes, at den brød ud af Norden og i dag har spredt sig til hele verden. I dag er Nordic Startup Awards en del af Global Startup Awards-paraplyen, der begyndte i Danmark og i dag er et platformssetup, som andre regioner i verden benytter efter Nordic Startup Awards-skabelonen. I dag er der Startup Awards i mere end 60 lande på tre kontinenter, og det har konstant vokseværk.

”Der er ikke rigtig nogen connections mellem dem, der beskæftiger sig med tech. Og det er noget, der gør sig gældende i hele verden. Der findes en række regioner, hvor det virkelig giver mening at lave noget samarbejde på tværs af lande,” siger Kim Balle, der samtidig peger på, at det gennem arbejdet med at få Startup Awards-konceptet ud i verden er blevet endnu tydeligere, at Danmark og Norden udgør et særligt stærk startupøkosystem, hvilket gør det til et fantastisk sted at udvikle fremtidens nye teknologi- og innovative løsninger.

Vinderne af Nordic Startup Awards 2019:

1. Startup of the Year: Pleo Technologies (Denmark)
2. Investor of the Year: byFounders (Denmark)
3. Founder of the Year: Kari Thor Runarsson (Iceland)
4. Ecosystem Hero of the Year: Malin Frithiofsson (Sweden)
5. Best Social Impact Startup: Intellectual Farms (iFarm) (Finland)
6. Best Newcomer: Good Monday (Denmark)
7. Best Health Tech Startup: NuvoAir (Sweden)
8. Best Hardware Startup: Soundboks (Denmark)
9. Best Fintech Startup: Brickshare (Denmark)
10. Best Creative Industry Startup: Grib (Finland)
11. Best Coworking Space: Mindpark (Sweden)
12. Best AI/Machine Learning Startup: Spacemaker (Norway)
13. Best Accelerator or Incubator Program: The Factory (Norway)