"Fonden vil være med til at bevise, at doing good by doing business går hånd i hånd," siger Liza Chong, adm. direktør i Index. Foto: Index.

Verdens største designpris bliver impact fond

Den danske designpris Index har i al stilhed etableret en prestigefyldt venturefond, der skal sikre, at flere designideer bliver til bæredygtige produkter og løsninger. De første otte investeringer er allerede lavet, og fonden er så småt i gang med at rejse næste generation.

Teslas ikoniske Roadster kunne have været én af de mange ideer til design af bæredygtige løsninger, som den danske designprisuddeler Index – Design to Improve Life kunne have været medinvestor på. Om det så også ville have været en god investering, har Roadsteren – og Tesla – stadig til gode at bevise. Men designet af det første masseproducerede eldrevne køretøj i USA blev præsenteret for Index for 16 år siden, og det er er bare et eksempel på en radikal og innovativ designløsninger, der har potentiale til at gøre positiv forskel for mennesker og klima.

Intet medlemskab? Du går glip af en masse!

Få adgang til analyser, data og værktøjer, der giver dig og dine kolleger vigtigt viden om startups og markedet. Prøv gratis i to uger.

Prøv Bootstrapping Pro

Allerede medlem? Log ind her