”Vi havde travlt i går, vi har travlt i dag, og vi kommer i dén grad også til at have travlt i morgen. Jeg tror, at hele coronakrisen muligvis kan accelerere digitaliseringen. Vi gik fra 27 til 42 mand på et år. Vi er nu 45, og i maj måned vil vi have 47 ansatte,” fortæller Niels Henrik Rasmussen.

Trods coronakrise vil danske Penneo børsnoteres i 2020

Penneo, der siden 2014 har pushet en state of the art-teknologi inden for RegTech, bliver måske hjulet af coronakrisen, der fremskynder en øget digitalisering. Nu vil virksomheden børsnoteres.

Den danske RegTech-virksomhed Penneo blev stiftet i begyndelsen af 2014 af seks iværksættere. De havde fundet på en god idé. I stedet for at virksomheder skal sende sine årsrapporter rundt mellem en masse mennesker, der skal skrive under, mente de, det kunne gøres digitalt.

I dag hjælper Penneo virksomheder med at organisere og automatisere digitale underskriftsprocesser på en hurtig, sikker og ubesværet måde.

Penneo har i dag 1.600 kunder, hvoraf ca. 500 er revisionshuse i Danmark, Norge og Sverige. De resterende 1.100 fordeler sig inden for ejendomsadministration, leasing og hele HR-segmentet, der for eksempel står for ansættelseskontrakter.

“En børsnotering gør også, at selskabet bliver mere transparent”

Nu seks år efter, virksomheden gik i luften, er det meningen, at den skal børsnoteres i begyndelsen af juni 2020. Midt i en coronatid.

Ikke bange for corona
Der skal rejses kapital til videreudvikling og konsolidering af selskabet, forklarer Niels Henrik Rasmussen, der siden oktober 2018 har været CEO i Penneo:

”Vi gør det via en børsnotering, fordi den giver os flere muligheder. En børsnotering gør også, at selskabet bliver mere transparent, og da selskabets stifter har det som grundlæggende værdi, at vi skal arbejde for transparency, giver det mening for os at gå den vej,” siger Niels Henrik Rasmussen, der fortæller, at hensigten er at rejse 35 millioner kroner.

”Vi havde travlt i går, vi har travlt i dag, og vi kommer i dén grad også til at have travlt i morgen”

Niels Henrik Rasmussen er ikke nervøs ved at lave en børsnotering midt i en af de største finansielle kriser i nyere danmarkshistorie, da Penneo er en virksomhed, som netop i denne her tid kan hjælpe andre virksomheder.

”Vi havde travlt i går, vi har travlt i dag, og vi kommer i dén grad også til at have travlt i morgen. Jeg tror, at hele coronakrisen muligvis kan accelerere digitaliseringen. Vi gik fra 27 til 42 mand på et år. Vi er nu 45, og i maj måned vil vi have 47 ansatte,” fortæller Niels Henrik Rasmussen, der målrettet har tænkt sig at fortsætte Penneos vækstrejse på trods af coronakrisen.

”RegTech går uden om mange af de problemer, der er i denne her krise, og på nogle områder styrker den faktisk vores forretning”

RegTech klarer frisag
Niels Henrik Rasmussen er som menneske, som familiefar, som forretningsmand, og som leder på alle måder træt af krisen og ville lige som alle andre gerne have været den foruden. Men han peger på, at Penneo er en god forretning, og den vil virksomheden videreudvikle. Det skal en børsnotering sætte skub under – krise eller ej.

”RegTech går uden om mange af de problemer, der er i denne her krise, og på nogle områder styrker den faktisk vores forretning,” siger Niels Henrik Rasmussen, der fortæller, at valget faldt på Nasdaq First North efter samråd med Penneos rådgivere fra det statsautoriserede revisionspartnerselskab Grant Thornton og advokatpartnerselskabet Elmann.

Vi fik samlet et dreamteam af advisors, der netop er specialister i børsnoteringer. Vi valgte dem, fordi de matcher os. De har været med på børsnoteringer, der er gået godt for aktionærerne, og det er jo det, det i sidste ende handler om,” fortæller Niels Henrik Rasmussen.

Diskret investor med om bord
Tidligere på året blev det oplyst, at stifteren af CBB Mobil, Michael Moesgaard Andersen, for et tocifret millionbeløb har købt sig ind Penneo til en ejerandel på 10-15 pct.

Inden coronakrisen har det længe været kendt, at for de gode startups har det været founders marked. Kapitalrigeligheden i markedet blev større og større, og investorerne sværmede som bier rundt omkring de mest lovende vækstiværksættere. Sådan var det også for Penneo. Virksomheden sad med en ”palet af investormuligheder.”

“Vi forsøger at lave en kontrolleret vækst. Vi kan godt vækste mere, hvis det er det, vi vil. Vi kan også godt levere et overskud, hvis det er det, vi vil”

”Vi valgte ham, fordi stifterne og ejernes vision har hele tiden været at børsnotere selskabet,” forklarer Niels Henrik Rasmussen. ”Michael har erfaring i succesfuldt at børsnotere et selskab, og foruden det kender han meget til SasS-verdenen og har selv drevet og udviklet en virksomhed. Så vi valgte at teame op med Michael, der nu både går ind i ejerkredsen og er gået ind i vores bestyrelse.”

Røde tal på bundlinjen
Indtil videre har Penneos resultater været gode. Virksomheden gik fra en omsætning på 18 millioner til 25 millioner kroner i 2019, og hvis alt går efter planen, skal den gerne i 2020 ende på 35 millioner.

Bundlinjen er dog stadig rød, med et budgetteret underskud på knap en halv million kroner. Det er ikke planen at gå i sort i 2020, da fokus stadig er på vækst.

”Vi har vækstet succesfuldt – med 39 procent på vores abonnementsforretning. Samtidig med det har vi haft et positivt EBIDA, og vi udvikler vores forretning, hvor vores team er gået fra at være 27 personer til nu at være 42 ansatte af 14 forskellige nationaliteter. Så vi har investeret ind i videre vækst, for at vi kan nå længere ud internationalt i den kommende tid,” siger Niels Henrik Rasmussen.

“Revisionsbranchen er en vækst-katalysator for os, som sikrer, at vi kommer ud til andre virksom-heder”

Det lille underskud er heller ikke usædvanligt for en startup i disse år, hvor jagten på vækst her og nu i første omgang sætter bundlinjens resultater i baggrunden.

”Det er faktisk lige efter bogen. Det er et spørgsmål om, hvor meget man vil vækste her og nu,” forklarer Niels Henrik Rasmussen. “Det er et spørgsmål om, hvor meget man trykker på speeder og bremser. Vi forsøger at lave en kontrolleret vækst. Vi kan godt vækste mere, hvis det er det, vi vil. Vi kan også godt levere et overskud, hvis det er det, vi vil. Vi er heldige, for vi kan både trykke på speederen og bremsen.”

Revisorbranchen er en vækstkatalysator
Coronakrisen har gjort de fleste virksomheder usikre på fremtiden, men Penneos CEO er ikke nervøs.

Penneo går efter det globale marked, og i revisionsbranchen er The Big Four (Deloitte, Ernst & Young, KPMG og PricewaterhouseCoopers, red.) de absolut markedsdominerende. De er det globale marked.

I Danmark har Penneo dem alle fire som kunder. I Sverige har Penneo to af de fire, og i Norge har de tre af de fire. Niels Henrik Rasmussen:

”Alle virksomheder har et revisionshus, som de gør brug af. Så vi bruger revisionsbranchen til at servicere dem, til at sikre compliance, til at sikre dem forretningsudvikling og til, at de får mulighed for at spare penge. Revisionsbranchen er en vækstkatalysator for os, som sikrer, at vi kommer ud til andre virksomheder.”

Penneo bliver børsnoteret 2. juni 2020 på Nasdaq First North.