Tre oplægsholdere, du SKAL høre på Techfestival

Dødssummit, opfinderen af hashtagget, biohacking, dataverdenens Robin Hood og sønnen af Macintosh-udvikleren, der går til kamp mod digital afhængighed. Over tre tætpakkede dage vil flere tusind mennesker fra ind- og udland mødes i Kødbyen til årets Techfestival i København for at undersøge de komplekse teknologiudfordringer.

Bootstrapping anbefaler dig at høre:

Chris Messina (USA), der opfandt hashtagget, #, og som nu har forladt Silicon Valley og arbejder med at gentænke, hvordan sociale medier kan virke bedre.

Chris Messina er en teknologievangelist og talsmand for open source, open standards, microformats og OAuth. Messina er også kendt for sit engagement i at hjælpe med at skabe BarCamp, Spread Firefox og medarbejderbevægelser.

Francesca Bria (E) er dataverdenens svar på Robin Hood. Intet mindre.

Med sloganet: ”Vores data er værdifulde. Her er, hvordan vi kan tage den værdi tilbage!” ledte hun et visionært projekt i Barcelona, hvilket gjorde byen til verdens første, der gav borgerne deres data tilbage.

Aza Raskin (USA) er tidligere Silicon Valley-insider og siden medstifter af Center for Humane Technology, der kæmper mod tech-verdenens afhængighedsdesign.

Han er søn af PC-guruen Jef Raskin, der startede og ledte Apples udvikling af Macintosh-computeren. Hans far opfandt den moderne PC – og som søn gør han oprør mod tech-afhængighed.

“Helt ærligt føler jeg, at jeg var nødt til at gå gennem depression for at finde ud af, hvad teknologien gjorde ved os,” sagde Aza Raskin i foråret til den engelske avis The Telegraph.