TechBBQ er tilbage: Her er fem bud på, hvad du som investor skal fokusere på

Bootstrapping har bedt fire nøgleaktører på den danske startupscene fortælle, hvad de glæder sig mest til under ugens TechBBQ. Og så deler arrangørerne ud af deres tips til, hvor man som investor bør bruge sine kræfter.

Teknologientusiasterne har kronede dage i København i disse uger.

Næppe har Techfestivals mange frivillige nået at samle de sidste ølkrus og bannere sammen efter forrige uges festival i Kødbyen, før det onsdag og torsdag går løs igen.

Nu er det TechBBQ, der er på menuen i Øksnehallen på Vesterbro i København. En begivenhed, der med sin start i 2013 har nogle flere år på bagen end Techfestival, men ellers må siges at henvende sig til en stor del af det samme publikum.

Hvor TechBBQ i de første år primært havde øje for at matche iværksættere og investorer gennem pitching-konkurrencer og speeddating, har arrangørerne løbende udvidet konceptet, så der i år eksempelvis også sættes fokus på mental sundhed i teknologidrevne virksomheder.

Ekspansionsiveren betyder også, at det for Bootstrapping er umuligt at give et udtømmeligt overblik over de to dages program: TechBBQ forventer selv, at over 7.500 gæster – heraf 3.000 startups og 1.000 investorer – vil gå til og fra de 150 speakers og 50 workhops.

Årets program er bygget op omkring fem hovedtemaer:

 • Økosystemer
 • Mental sundhed
 • Banebrydende teknologier
 • Gennembrud
 • Global konservering

Der bliver også skabt et developers corner – en teknisk scene, som skal gøre det muligt at dykke dybt ned i best practice inden for nye teknologier såsom quantum computing, AI, blockchain og HPC.

Men – som også Tommy Andersen fra byFounders understreger det i interviewet med Bootstrapping – man skal ikke sætte så mange krydser i programmet, at man ikke har tid til det, som det hele i bund og grund handler om: at mingle og få skabt de nødvendige kontakter, som skal bestøve den fremtidige udvikling af den danske og nordiske startupscene.

Vi har spurgt fire toneangivende kræfter på startupscenen, hvad de glæder sig mest til på årets TechBBQ, samt hvad de håber at tage med sig. Og så har vi bedt arrangørerne om at udpege de talks og workhops, som ud fra et investorperspektiv er de mest interessante.

Tommy Andersen, managing partner, byFounders
“Nu er det så heldigt, at vi har to store teknologievents i Danmark med få ugers mellemrum. Jeg var sidste uge til Techfestival, og her er det superinteressant at udforske teknologiens grænser ud fra et mere humanistisk og etisk udgangspunkt, mens TechBBQ har et mere klassisk teknologiudspring.

Jeg ser TechBBQ som den mest teknologiorienterede af de to festivaler. Den har også et stærkere kommercielt sigte og er derfor et afgørende mødested på dansk jord mellem startups og investorer fra det meste af verden. Jeg siger dermed ikke, at TechBBQ er drevet af blind teknologibegejstring, men jeg mener, at det er sundt med den skepsis over for de store teknologiselskaber og deres indflydelse på os som individer, som præger debatten i disse år.

Det er svært for mig at pege på konkrete nedslag i programmet, men generelt er jeg mest tiltrukket af brændpunktet mellem investorer og startups, og der er masser af talks og indlæg, der udforsker dét emne. I år er der også utraditionelle emner som work-life balance og mental sundhed for iværksættere på programmet, og det vil jeg se frem til at lytte til.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så ser jeg næsten mest frem til det, der foregår uden for programmet. Der er masser af godt indhold på selve eventen, men den største værdi bliver, for mig at se, skabt på netværksfronten. Heldigvis har TechBBQ opbygget så godt et internationalt ry, at folk kommer til fra hele verden, så det er en perfekt måde at bruge nogle dage til at få plejet netværket og kontakterne.”

Camilla Rygaard-Hjalsted, CEO, Digital Hub Denmark
“TechBBQ rejser nogle spørgsmål omkring databehandling og brugen af kunstig intelligens, som jeg ser frem til at følge. Vi skal som nation finde ud af, hvordan vi forholder os til kunstig intelligens. Er det en teknologi, som vi har grund til at frygte, eller skal vi snarere fokusere på de muligheder, der ligger i at omfavne teknologien til at skabe økonomisk vækst og forbedrer samfundet?

Jeg vil derfor også anbefale investorer at have fokus på de etiske dimensioner af kunstig intelligens. Målet er at få skabt nogle algoritmer, som vi som samfund kan stå etisk på mål for, og hvor algoritmernes udfaldsrum er inden for et sæt af værdier, som samfundet har etableret. Det kan godt være, at det betyder, at vores produktivitet i en periode dykker i forhold til andre dele af verden, som ikke bekymrer sig om etiske aspekter, men der mener jeg, at man som investor bør overveje, hvilken fremtidig retning man ønsker. Og også hvorvidt der kan være økonomiske gevinster ved at følge den etiske vej.

TechBQQ er for mig en af årets 3-4 vigtigste konferencer om teknologi. Og jo mere vi får banket en fortælling op omkring, at vi har gang i noget særligt i Norden, jo bedre kommer vi til at klare os. Og hvis vi samtidig kan bruge festivalen til at råbe nogle af de store corporate virksomheder op, så vil jeg være tilfreds med resultatet af festivalen.”

Jan Krog Henningsen, head of mentoring, InnoFounder
“Jeg håber at blive inspireret af nyt input til funding af startups. Det er et emne, som jeg i sagens natur er meget interesseret i, og jeg kan se, at der bliver fremlagt forskellige modeller for at arbejde med det. Og ellers er min erfaring, at der går lidt serendipity i det – at det er et spørgsmål om, hvad jeg lige falder over.

Jeg har lavet en schedule i TechBBQ’s app, som viser, at jeg slet ikke har tid nok onsdag, mens jeg har lidt mere tid til at blive grebet af øjeblikket torsdag.

En af de ting, jeg glæder mig meget til, er “Passion, love, and the “Ugly slide” – How to pitch a VC in 2019” med Eric Lagier (byFounders) og Tony Beltramelli (Uizard).

Jeg går også meget op i mental health og er glad for at se, at der er et stærkt spor om det: I techbranchen er det nærmest en lovmæssighed, at vi lever og ånder startup – og at der ikke er plads til noget ved siden af. Næsten ikke engang at spise. Her har jeg tagget flere ting: blandt andet “Get a life – don’t let your startup kill you” med Dave Rosenberg (Oracle NetSuite). Og “Taking the “Busyness” out of Business” med Auraellia Wang (Google) og Maggie Dou (Iron Mountain Asia).

Personligt har jeg en svag side for biohacking: Jeg er gammel punker og kan godt lide konceptet om at hacke systemet. Jeg har derfor sat kryds ved “Top up your performance with concrete biohacking techniques”.

Og så er der naturligvis nogle workshops med fokus på investeringer: “Hyperscaling: A VC Perspective on Disruptive Markets” og “Hacking fundraising – from VC’s to the Crowd”.

Et sidste nedslag er “Telling your story to the press – PR advice for startups”. Jeg har selv meget fokus på at fortælle nye iværksættere, at de skal finde ud af, hvad de gerne vil fortælle, og hvordan de vil sige det. Det kan de bruge til et manus at pitche ud fra i stedet for at starte med at lave slides, og da det også kan bruges i kommunikation med pressen, håber jeg på at blive inspireret her.”

Klavs Hjort, chef for Growth & Impact, Danske Bank
“Generelt synes jeg, at TechBBQ’s fokus på at bygge økosystemer i Danmark og Norden er interessant. Og det er dejligt at se, at man har udvidet paletten fra tech til også at inkludere temaer som bæredygtighed og diversitet i virksomhederne. Desværre er der stadig alt for få kvinder i den danske tech-branche, og det er en af de ting, som jeg også selv kommer til at slå ned på under festivalen.

Jeg har sat en del forskellige krydser i programmet. Ida Auken og Tommy Ahlers har en debat om teknologiens indflydelse på samfundet under overskriften “Tech for good”, som jeg ser frem til. Jeg glæder mig også til at høre erfaringerne fra en lang række danske unicorns, som er lykkedes. Eventet hedder “Failure as part of the unicorn journey”.

Michael Seifert fortæller historien om, hvorfor Sitecore i modsætning til hovedparten af de danske unicorns ikke rykkede til San Francisco eller London, men blev i Danmark (The unicorn that stayed). Og så er der en debat om de erhvervsdrivende fondes rolle i tech-miljøet – “The Developing Role of Foundations in Building Ecosystems”, som jeg ser frem til.

Ellers skal jeg bruge tid på nogle af vores egne kundeevents: Vi har blandt andet et pitchevent, hvor vi søger virksomheder til vores acceleratorprogram, som starter op i oktober. Og så er vi med i et panel, som skal snakke impact i Afrika.

Mit mål med TechBBQ er derfor en blanding af at styrke Danske Banks aktiviteter og få udbygget mit eget netværk. Og så selvfølgelig også at have det sjovt. Der kommer megamange mennesker, og der plejer at være en intens stemning.”

 TechBBQ
Her er arrangørernes eget bud på, hvad man som investor bør have fokus på:

Tirsdag

Onsdag

 • 11:20-11:45: Fireside Chat: Sequoia & Tessian in Conversation
  Speakers: Matthew Miller (Sequoia), Tim Sadler (Tessian)
 • 11:45-12:15: Panel: Hyperscaling: A VC Perspective on Disruptive Markets
  Speakers: Sakshi Mittal (SoftBank), Eileen Burbridge (Passion Capital), Carlos Espinal (Seedcamp), PJ Parson (Northzone), David Helgason (Unity)
 • 15:00-16:00: Pitching-konkurrence: VC Reverse pitching
  Usually the startups are the ones on the stage, pitching and looking for Investors. It’s time to reverse it – VCs will join the stage on the first day of the conference and pitch about their firms, what are they looking for, and why you should take their money over someone else’s. So if you are a startup looking for an investor, it’s a great way to meet them and hear about their future plans. The pitching will be moderated by Carla Fabbro, Founder Startup Copenhagen.
 • 16:00-17:00: Pitching-konkurrence: The TechBBQ North Star
  The TechBBQ North Star pitching competition is looking to find a superstar startup from the Nordics with a bright future. The Investors will be looking for the following criteria: future growth potential, an effectively scalable business model, and capital already invested between US$500K and US$2.5M.

Torsdag

 • 08:00-09:45: Press conference day 2: Top ten Nordics startups to keep an eye on – selected by top Nordic VC’s
  (Selvfølgelig kun relevant for dig som journalist)
 • 11:00-11:45: Workshop: Start-ups going global – investor perspectives (HealthTech)
  Speakers Michelle Messina (Explora International LLC), Ori Choshen (VLX Ventures), Alexander Meyer-Scharenberg (Fluxunit), Eske Bo Rosenberg (Innovation Centre Denmark).
 • 12:00-12:45: Workshop: Think Big, Think Global – International Growth with Google
  Speaker: Marcus Krylborn, Google Denmark International Growth Lead
 • 15:00-16:30: Pitching-konkurrence: The Nordic Life Science Pitching Competition
  The Nordic Life Science Startups will be pitching their startups within life science. This pitching competition is organized in collaboration with Venture Cup and Novo Nordisk Foundation.

Link til program

https://techbbq.dk/program-2019/