SEB bakker op om Re-Match på First North! Next level for institutionelle?
Re-Match på vej mod den største notering på First North Premier i København. Og med opbakning fra corner-investorer som SEB Bank, Akademikerpension og LD. Ser vi et nyt niveau på First North?
Re-Match er industrialtech. Så virksomheden – som er ugens startup på Bootstrapping – skal bruge rigtig meget kapital for at udrulle 5 nye fabrikker på verdensmarkedet til sin godt sete niche: grøn cirkulation af kunstgræs.
Re-Match har fået rekordstort tilsagn fra institutionelle investorer, herunder som første First North selskab i København fra SEB Investment Management. SEB’s Daniel Patterson har sammen med AkademikerPension og LD Fonde i alt givet tilsagn om 77 mio. kr. Lagt oveni hybrid venture/kapital-fonden Nordic Alpha Partners bidrag er det en forhåndstegning på 124 mio. kr., der så forventes lidt mere end fordoblet ved noteringen. Det er tilsagn, der lover godt for kvalitet og styrke af ellers altid i den danske andedam omdiskuterede Nasdaq First North. Vi har hørt investorerne og selskabet bag, hvad de tænker. Den mere præcise kapitalrejsning fremgår af boksen herunder.
Tilsagn og værdisætning, ifølge ITF fra Re-Match:
Der udstedes 230 mio. kr. nye aktier samt et konvertibelt lån fra eksisterende aktionærer på 23,6 mio. kr., dvs. i alt 250,6 mio. kroner samt optioner op til 30 mio. kr., som vil fremgå, når det omfattende prospekt offentliggøres. Som corner-investorer SEB Investment Management har givet tilsagn fra kunder på 40 mio. kroner, AkademikerPension på 29 mio. kr. og LD Fonde for 8 mio. kr. Nordic Alpha Partners Fund I K/S kommer med 15.6 mio. kr. og lægger 21.1 mio. kroner oveni. Dertil kommer konvertering og tegning fra øvrige aktionærer for 10 mio. kroner. Pre-money værdisætningen på Re-Match er sat til 350 mio. kroner.
Kapital følger kvalitet
Daniel Patterson og team har selv lavet DD (due dilligence) på Re-Match. Derfor er det særlig interessant at høre, hvorfor netop Re-Match er første selskab, der ”finder nåde” som allerførste Nasdaq First North København investering for SEB Investment Management:
”To grunde. For det første løser Re-Match et miljøproblem, der kun bliver større. Og de løser det med smart teknologi, de har opfundet i Danmark og patenteret. Det eneste de mangler, er det vi har: kapital til hurtig udrulning. For det andet er det – på vores regnestokke – en god investering. Vi tror på, at de godt kan forrente kapitalen med 20-30 % også selv om deres case er kapitalintensiv.”
I det hele lægger Daniel Pattersen ikke skjul på, at han godt kan lide den her case, fordi stifterne har opdaget et reelt behov og fundet en klassisk god løsning. 9 af 10 startups starter med en løsning og leder efter problemet, som han siger.
Når det så er første gang på First North for SEB, er det også mere sensitivt. SEB-teamet er gået all in, både fordi selskabet er ungt og endnu tabsgivende, og på grund af First North med blandet ry hos SEB med og uden de normale rapporteringskrav:
”I et helt år har vi været tæt på Re-Match og lavet DD, som aldrig før. Smøget ærmerne op og fulgt selskabet helt ud i marken. Vi har fx kontaktet lokalpolitikere, om hvad de tænker, når de bortskaffer baner. Vi har ringet til installatørfirmaer om de kendte Re-Match (det gjorde de!). Så vi har brugt ressourcer for at være cornerstone, også mere end investeringen lige i sig selv beder om i kroner og øre. Også for at beskytte vores brand, vores downside branding.”
Men hvad med den finansielle risiko i Re-Match? Vi har ført set genanvendelsesfirmaer og før set danskere etablere fabrik i Nordamerika. Hvad siger Daniel til risici andre har brækket nakken på før ham?
”Jeg kan godt lide den rugbrødsmotor, jeg ser i Re-Match. De har ikke et problem med efterspørgslen; det de-risker casen ret markant. Når først der står en fabrik, så modtager de en masse kunstbaner og kan køre dem igennem. Så kan der, som du antyder, altid blive et execution-problem, og derfor kommer jeg til at sidde ledelsen lårene af til de 5 fabrikker er bygget. Vi følger den hele vejen, for vi er 5-10% af ejerskabet, og vi går meget op i aktivt ejerskab – så bare vent!”
Vi skal have en god vækstbørs på det danske marked
Er det her så en enkelt ”stikken-foden-i-FN-børsvandet” fra SEB’s side eller er det starten på deltagelse i større First North noteringer? Daniel tøver ikke med sit svar:
”Det hele på First North nye vandring starter med at have god kvalitet i casene. Og jeg er ret sikker på, at når vi får den her slags kvalitetstilbud, så er vi med. Re-Match er første af flere gode, vi har set på. Og aktørerne skal jo helt glemme gamle myter og komme ind i kampen, i stedet for at tro, at de skal til Oslo eller Stockholm for en god notering. Vi foreslog hurtigt First North, fordi den passer til Re-Match. Og jeg brænder da for, vi har gode børser for alle fra Novo-selskaberne ned til scaleups. Og jeg indrømmer gerne, at vi endda ikke endnu har et investeringsprodukt til Re-Match segmentet.”
Samme tilgang til Nasdaq First North har Louise Jørring Gev, aktiechef i AkademikerPension:
”Vi er jo før gået med i fortegninger til First North selskaber. Og til nu med tilfredshed, selv om der selvsagt altid er forhøjet risiko på en vækstbørs, i forhold til den normale børsrisiko.”
Louise Jørring Gev lægger ikke skjul på at det grønne og cirkulære i en forretning som Re-Match spiller en stor rolle
”Vores medlemmer er levende optaget af bæredygtighed og den grønne omstilling, og her passer en cirkulær forretning som Re-Match, der har en unik stilling i sin niche godt ind. Desuden er vi overbeviste om at virksomheder som Re-Match er fremtiden, og at det også på afkast er en god case. Så for os er det ikke første, og næppe heller sidste gang, vi går ind i en notering på First North.”
Større krav til prospekt end på main market
Nikolaj Magne Larsen, co-founder og CEO i Re-Match fortæller til Bootstrapping, at det var ret simpelt for et højvækstselskab at vælge Nasdaq First North som vækstbørs:
”Med det niveau vi har lagt i prospektet, kunne vi såmænd have valgt hovedbørsen. Vi er gået gennem præcis de samme steps, som når alle mulige andre skal på fondsbørsen. Men vi går på First North, fordi vi synes, det er det rigtige – hele vores strategi er vækstbaseret, og vi har behov for penge til vækst fra en vækstbørs. For en jyde er det ret simpelt.”
For bestyrelsesformand og partner i Nordic Alpha Partners, Laurits Bach Sørensen, er der også et større perspektiv i valget:
”Det er vigtigt for os at fortælle, at den proces, vi har kørt på First North Premier, er kørt nøjagtigt som om, vi skulle på hovedbørsen. Det har vi gjort af 2 grunde. For det første for at give investorerne den komfort, at de ikke køber et dårligere produkt, fordi de går til First North. Måske tværtimod, da vi bevidst har valgt at arbejde med nogle af de mest erfarne nordiske rådgivere på området. Den anden grund er at vi gerne vil give maksimal credibilitet til First North i København, da vi mener at det er vigtigt ikke bare for Re-Match, men en konkurrenceparameter for dansk erhvervsliv, at vi har et stærkt vækstbørsmiljø, på niveau med vores nabolande.”
Big scale ikke babybusiness
Til spørgsmålet om det ikke en dag bliver naturligt at tage Re-match på hovedbørsen, svarer bestyrelsesformanden:
”Når Re-Match begynder at blive positivt cashflow-genererende og kommer til at bygge flere fabrikker årligt, så vil det selvfølgelig være et main market-selskab, men lige nu er First North Premier det mest oplagte valg for os – ligesom man allerede i Oslo og Stockholm langt oftere vælger vækstbørserne, til hvor vi er modenhedsmæssigt. Og Re-match er ikke babybusiness; selskabets første fabrik har allerede recyclet 110.000tons affald, svarende til 490 millioner plastikposer og har logistisk skulle håndtere mere end 10.000 trucks ind og ud af deres lokationer. Med et globalt marked, hvor der alene sidste år blev installeret 10 millioner tons nye kunststofbaner, så skal vi bruge vækstkapital nu, for at sikre både miljøet og danske arbejdspladser – og derfor har vi valgt First North Premier.”
Nu er det i al fald snart markedet, der taler. Norske ABG Sundal Collier står for projektledelse og salg af aktier, DLA-Piper har drevet governance og legal for selskabet, Gorrissen Federspiel verifikation, Deloitte IPO readiness, og Oaklins er certified advisor.
Info om Re-Match:
Re-Match stiftet i 2016. Re-Matchs løsninger er ikke dyrere end sorte alternativer i USA og Europa og tilbyder derfor grøn omstilling på frie markedsvilkår.
- Har siden etablering recyclet 110.000tons kunststofbaner og alene i første halvår recyclede den første fabrik det der svarer til 48.7mill plastikposer og reddede miljøet for 24.000 tons CO2
- I 2020 blev 14.000 baner taget op ad jorden og brændt eller lagt på deponi, i 2030 vil det tal stige til 41.000 hvilket svarer til næsten 60 milliarder plastikposer affald.
- Børsnoteringer skal 100% gå til vækstkapital, og selskabet forventer at kunne bygge 2 i USA og 3 i Europa, hvor 2 af dem vil være i Joint-venture.
- 1 ny fabrik kan recycle det der svare til 250baner. 1 bane vejer mellem 220-300 tons, og indeholder plastik svarende til 1.4 million plastikposer.
- Selskabet har allerede i dag mere end 40 private investorer, sammen med Nordic Alpha Partners.
- Re-Match havde en IFRS-omsætning på 28.5 mio. DKK i 2020 (deres adjusted omsætning, hvor man indregner hele gruppens aktivitet (non-IFRS), var på 42.5 mio. DKK)
Comments