”Vi forventer os meget af programmet,” fortæller Niels Tandrup Kristensen og fortsætter: ”Det nordiske narrativ er meget stærkt herovre, og det lukrerer vi på. Men vi er også spændte, fordi vi normalt ikke har gået så dybt ind i én vertikal.” Foto: Pexels.

Nordisk medtech og fintech mod USA

Tema: USA: 16 nordiske medtech-selskaber er lige nu i Toronto på første af to pitch- og acceleratorsessioner for at udvikle deres produkter til det amerikanske marked.

Det amerikanske marked er svært. Det ved alle, der har prøvet.

”Én vej til USA er så at starte her i Toronto med 7-8 mio. indbyggere og super startup-, venture- og universitetsmiljøer,” siger Niels Tandrup Kristensen, generalkonsul med ansvar for dansk eksport til Nordamerika.

Det er ikke mindst BlackBerry, der som tidlig tech-mobilvirksomhed her har dannet tradition og investeret i området. Men helt konkret er det Nordisk Ministerråds Innovationsfond, der har muliggjort, at 16 ud af 70 nordiske ansøgere, herunder tre danske medtech-virksomheder, lige nu er i området.

Det sker i samarbejde med fire førende hospitalers CTO’er og procurement-chefer. De stiller sig til rådighed både for pitche og for med kliniske data at skabe den nødvendige evidens og mulighed for at leve op til reguleringen.

Denne sparring over to gange skal hjælpe til slutudviklingen af produkter, der gør, at de danske startups kan være fit til det nordamerikanske marked, der er ligeså lukrativt, som det er vanskeligt. Det drejer sig fx om teknologi, der med soniske bølger kan lindre mavesmerter og afhjælpe epilepsi hos børn.

”Vi forventer os meget af programmet,” fortæller Niels Tandrup Kristensen og fortsætter: ”Det nordiske narrativ er meget stærkt herovre, og det lukrerer vi på. Men vi er også spændte, fordi vi normalt ikke har gået så dybt ind i én vertikal.”

Der er også et stærkt finansielt økosystem i Toronto med meget solide banker. Derfor har Copenhagen Fintech Cluster et samarbejde i gang med de spændende fintech- og inkubatormiljøer i området.

”Forretningskulturen er speciel i USA, og det er derfor godt med denne trædesten ned til den store samhandelspartner, slutter Niels Tandrup Kristensen.