Nordic Startup Award: Networking for tech-folket

Den årlige prisfest Nordic Startup Awards 2019 samlede vanen tro startupvirksomheder, investorer og partnere til Ecosystem Summit torsdag i Odd Fellow Palæet i København. Her blev der dagen igennem diskuteret, networket og udvekslet erfaringer i tech-branchen.

Fundamentet under det gamle palæ på Bredgade i København viberede lystigt torsdag, da startups, større virksomheder, partnere, stakeholders og andre, der har en plads i det skandinaviske tech-økosystem, afholdt det årlige summit i et julepyntet Odd Fellow Palæ.

”Det er vigtigt at bringe denne type mennesker sammen, så de kan netværke og finde nogle partnerskaber – investorer eller rådgivere.”

Det årlige summit er et populært element i den årlige Nordic Startup Awards, der siden 2012, hvor det blev afholdt første gang i København, har spredt sig til mere end 60 lande over hele verden for at styrke tech-startupmiljøet.

Tema: Scaleup

I år var der sat specielt fokus på, hvordan man med succes skalerer sin virksomhed, og i Odd Fellow Palæets historiske omgivelser kunne deltagerne overvære en serie paneldebatter, der satte fokus på områder som de organisatoriske, finansielle og juridiske udfordringer, man kan støde ind i, når man skalerer sin virksomhed og måske også er på vej til at bevæge sig uden for sit lands grænser.

Efter frokost blev deltagerne fra Danmark, Norge, Island, Sverige og Finland sat sammen i arrangerede konstellationer, så alle kunne gå hjem med en masse inspiration og en håndfuld nye kontakter i lommen.

”Det er fantastisk at have et sted, hvor man kan møde ligesindede.”

”Det er vigtigt at bringe denne type mennesker sammen, så de kan netværke og finde nogle partnerskaber – investorer eller rådgivere. Det er det, der skal til for at bringe dig videre med din startup”, sagde Irfan Goandal, der deltog som investor for Promentum Equity Partners.

Techbranchen blev bragt frem i lyset

Fra Norge deltog blandt andre Lene Diesen, CEO i virksomheden Semine, som har udviklet en digital platform, der giver overblik over økonomi og regnskaber i virksomheder. Hun var også meget begejstret for muligheden for at møde andre startupvirksomheder.

”Det er fantastisk at have et sted, hvor man kan møde ligesindede. Alle os, der er i det tidlige forløb i startupfasen møder en masse, vi kan sparre med, få nye ideer og diskutere problemer med. Det er meget vigtigt”, sagde hun.

Deltagerlisten var lang, og en af styrkerne ved det årlige summit er at hive en branche, der ellers er svær at samle, ud i lyset.

”Tech-økosystemet består af en masse mennesker, der sidder i deres kælder og koder. Så alle chancer for at komme op af kælderene og møde nogle af ens nørd-kollegaer er en kæmpe mulighed. Det er ved et arrangement som dette, at de reelle værdier skabes. Det er først, når du kommer ud og får kontakt til fx en investor, en kunde eller en partner, at der sker noget”, sagde Lucas Nygaard, CEO for startupvirksomheden Hololink, der arbejder med augmented reality.

Ifølge Lucas Nygaard er det årlige summit også en mulighed for at spare en masse værdifuld tid, når du starter en tech-virksomhed.

”Ecosystem Summit giver mig mulighed for at tale med andre, der er i samme situation som mig, og som har de samme udfordringer. Det giver mig også et brancheoverblik, der ellers ville have krævet rigtig mange timers research at nå til. Og så er det vigtigt at etablere nogle personlige forbindelser – det er jo i sidste ende mennesker, vi henvender os til. For tech-branchen er et arrangement som dette SÅ vigtigt. Det er en branche, der normalt måske ikke er så god til at komme ud og mødes med andre”, sagde han.

Guitarist fra Nephew

I forbindelse med Nordic Startup Awards 2019 havde organisationen bag også inviteret Kristian Riis. Han er guitarist i bandet Nephew og founder og CEO i virksomheden Nordic LA. Han fortalte om Nordic LA, der er en platform i Los Angeles, som hjælper nordiske virksomheder og kunstnere med at etablere sig på det amerikanske marked.

”I går talte jeg om at starte et band op og om, at det er mange af de samme mekanismer og udfordringer, som man står med i sådan en situation, som ved andre startups. Dagens summit er vigtigt, fordi verden står over for en masse problemer. Og det er i høj grand de kreative virksomheder, der skal hjælpe os ud af den krise. Det er dem, vi skal leve af i fremtiden. Kreativiteten er en kilde, der ikke bliver udtømt. Vores naturresurser er udfordrede, men det er kreativiteten ikke – det kræver bare, at vi investerer i de virksomheder, der kan bidrage positivt – og dem er der samlet mange af i dag”, sagde han.

Alle deltagere, som Bootstrapping talte med i løbet af dagen, havde allerede fået en masse gode kontakter til partnere, mulige investorer eller spændende startups, så på den måde var årets Ecosystem Summit 2019 en sikker succes.