Virtual reality og augmented reality var det helt nye for få år siden, men der er endnu ingen, der går rundt med brillerne. Hvordan står det til med teknologien? Hvad kan den lige nu? Og hvornår kan man egentlig sidde og se Netflix, mens man er til møde? Foto: Getty.

Kampen om brillen: Hvor er augmented reality på vej hen?

Der udspiller sig igen en indædt kamp om den “nye virkelighed”, Virtual Reality. Men hvad med den ’supplerede virkelighed’, altså Augmented Reality?

Vi må lige afklare nogle ting, før vi går videre. Af de to teknologier er AR måske mest kompleks at forstå, og det er ikke lettere, hvis man ikke lige har mulighed for at prøve et par AR-briller. Oplevelsen er ganske særegen. I grove træk kan man sige, at hvor Virtual Reality er et lige-ud-ad-landevejen-sansebombardement, hvor brugeren med et par VR-briller er afkoblet fra sin umiddelbare omverden (tænk The Matrix, men uden de eksistentielle overtoner, og mere porno), så er den gode AR-oplevelse afhængig af at være en blanding mellem den fysiske omverden og et interaktivt, digitalt informationslag eller digitale 3D-objekter.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: