Jeppe_Christiansen_0209_crop-1-scaled-620x349

Jeppe Christiansen-læren: Farer corporates vild i venture-land?   

Bellabeat-investeringen fra Nordic Eye trækker stor opmærksomhed; og vi må virkelig håbe for hele økosystemet, at alt er som det skal være. Senest gav det genlyd, da en af dansk erhvervslivs absolutte topfigurer, Jeppe Christiansen i sidste uge meddelte, at han trak sig fra Bellabeats bestyrelse. Vi fremdrager her nogle af de mange reaktioner og når undervejs omkring dødssynder fra hovmod til grådighed. 

Vi får meget respons på det, vi parallelt med Berlingske har skrevet om Nordic Eyes investering i Bellabeat, herunder senest om Jeppe Christiansens exit fra bestyrelsen i den kroatiske femtech. Langt flest giver skulderklap for at vi ‘tør’ tage det op’. Og det er heller ikke bare let. For det første er der er mange mørkelagte og modstridende forhold, der gør det svært at navigere rimeligt i sagen om en scaleup, der ikke i founders og Zagrebs øjne overhovedet er en unicorn. Men i hvert fald gjort til det af Peter Warnøe, der 65-doblede værdien af investeringen til mange investorers glæde og fascination. For det andet er det ikke let på et ufuldstændigt grundlag, at udfordre C-level corporates, hvis man gennem et helt liv også har haft omgang med og rådgivet sådanne, herunder Jeppe Christiansen selv i hans tidlige LD-dage. Men det er noget med værdier. Jeg synes at tingene skal på bordet, ikke kun når startups lægger guldæg, men også når forgyldningen slår sprækker.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: