Få heldige nye startups vil kunne få aktiekapital, især hvis Vækstfonden snart kommer med bedre matchingvilkår. Men mange vil ramme en mur af gode snakke, men pænt ’nej tak, lige nu’. De må nørde lidt videre derhjemme med MVP’er og planer. Og nogle af de yngste må bootstrappe på SU og på de studiejob, der også forsvinder under mange nu.

Her får du venturepenge. Se status for 264 ventures

Selv hvis der i Danmark åbnes op inden pinse, vil kapitaltilførsel fra venturefonds fryse længere endnu. Ventures har nok at gøre med selv at få funding og vasker egne porteføljer for de svageste virksomheder. Eller er det en myte? Jesper Højberg ser på det, og vi bringer listen med 264 europæiske venturefirmaer, du kan vælge at opsøge.

I krisen er det vigtigt, at business angels og venturefonde ikke kun taler med eksisterende porteføljeselskaber, men også bibeholder dialogen med den nye generation af potentielle investeringskandidater. Og det gør vi! Men for nye vækstiværksættere er snak ikke nok. Og her må jeg indrømme – som både business angel i DanBAN og venturekapitalist – at 80 % af kapitalen nok er væk fra markedet.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: