Ved prisuddelingen, som H.K.H Kronprinsesse Mary og næsten 800 gæster deltog ved i København tidligere i aften, blev vinderne af Index Award 2019 annonceret

Her er vinderne af Index Award 2019

Årets Index Award fandt sted i København den 6. september 2019. Index prisen anerkender og tildeler designprojekter, der adresserer vores største klimaudfordringer og bruger designtænkning til at redde verden.

Index Award deler projekter op i fem kategorier: Body, Community, Home, Play & Learning og Work, hvor hver vinder modtager en pris til en værdi af € 100.000. Index Awards hovedsponsor er Erhvervsministeriet.

”Lige nu står verden ansigt til ansigt med en række globale udfordringer. Heldigvis har vi magten til at forme en mere retfærdig fremtid for alle. I aften fejrede vi 42 projekters opfindsomhed, der giver optimisme og håb, og vi bifalder dem alle,” siger Liza Chong, administrerende direktør for Index projektet, og tilføjede:

”Årets fem vindere viser et reelt moonshot-potentiale, når det kommer til at løse nogle af vores største globale udfordringer. De skaber forandring her og nu og bringer os nærmere på en bedre fremtid. “Design to improve life” er ikke bare et motto eller en fængende tagline – det er en opfordring til handling.”

Ved prisuddelingen, som H.K.H Kronprinsesse Mary og næsten 800 gæster deltog ved i København, blev vinderne af Index Award 2019 annonceret:

INDEX Award 2019, vinder af BODY kategori
Projekt Coelicolor, Faber Futures – Storbritannien

INDEX Award 2019, vinder af COMMUNITY kategori
Solar Foods – Finland

INDEX Award 2019, vinder af HOME kategori
Marsha, AI SpaceFactory – USA

INDEX Award 2019, vinder af PLAY & LEARNING kategori
XBOX Adaptive Controller, Microsoft – USA

INDEX Award 2019, vinder af WORK kategori
Pisces, SafetyNet Technologies – Storbritannien

Vinderen af INDEX People’s Choice Award 2019
Thumy, Renata Souza Luque – Mexico