Iværksæt dig ihjel, mens de andre feder den på helikopterpenge. Og se et signalement af dagens business engle – med eller uden impact

Imens Bjarne og Arne, 1.000 kr.-faldskærmspengemodtagere, de hjemsendte offentlige, SU-berettigede samt tyske turisthorder alle sammen stimuleres, så forbrugshjulene kan snurre, er spørgsmålet: Hvad med det Danmark, der skal skabe væksten for velfærd?

Her står den på Liv & Død i Iværksætterdanmark; ugens hovedtema, primært skrevet af Stephanie Kjær, vores nye skarpe journalistiske medarbejder. Vi har bl.a. spurgt Emil Fuglsang fra Matter – samt, ja, det er også for os et overraskende valg: en fagforening. Finansforbundets Kent Petersen, som også sidder i bestyrelsen i Copenhagen FinTech, har nemlig nedsat en Iværksætterkommission, der nu er kommet med nogle lidt anderledes bud. Vi ser også på om Peter Kofler har ret i, at det skal være lettere at starte op? Og i stedet for kun at tale om hvad det offentlige skal gøre, har vi udfordret nogle vækstiværksætterne på hvad de selv har gjort for at hjælpe hinanden i krisen?

Imens venter investorerne, i al fald de business angels, der er medlem hos DanBAN, Keystones og BA Syddanmark, på, at Vækstfonden får færdiggjort den nye matchingordning for syndikeringer. Givet er, at 1 mio. kr. investeret også her – trylle rylle – kan blive til 3 mio. kr. i lån. Mens vi altså pænt afventer det til på fredag, tager vi temperaturen på samme engle ud fra DanBANs store årlige undersøgelse. Aldrig har der været større investeringslyst end i 2019. Torsten Feldt fik fx bingo med 10X på en investering. Sådan. Gennemsnit er ca. 3X.

SDG’erne er her også blevet målt, og Richard Engström følger op på vores artikel fra sidste uge, eller rettere Danske Banks rapport om myterne i impact investment. Ja, det er sådan set også bare rigtig gode investeringer.

Gå selv på opdagelse efter andet stof og gode cases, fx vores udvalgte links Verden rundt i ugen.

Husk tilbuddet om et medlemskab af Bootstrapping til valgfri corona-pris. Betal på MobilePay 125016, og du er opdateret både onsdage efter frokost og fredage til den mere skarpe og frække opsamling før endnu en weekend i solen. Denne fredag bl.a. om vores to fonde: Er det et problem, at ventures og familiefonde har fået deres ønsker skåret ned til 23 % hos Vækstfonden, og hvad er det der sker i Innovationsfonden?