Kilde: Getty Images

Efter 8.marts – VF hvorhen? – Fintech på vækstbørs – Jeanette Løgstrup – Din nye lånetype – Vågn op: Skattekredit!

 

11. marts for præcis to år siden lukkede corona Danmark ned, og vi måtte i økosystemet samle os om at formulere ønsker til erhvervsminister Simon Kollerup og Vækstfonden om 3:1 matching m.m. Nu er Vækstfonden ved at blive fusioneret med EKF, og et forslag, hvor 3 bestyrelser udpeger hver sin direktør, er sendt i høring til på fredag. Vi ser på rationalet bag sådan en konstruktion og spørger Vækstfonden, hvorhen?

8. marts var jo så i går, men symbolsk gerne ’hver dag’. For der er flere Lars og Jens, end der er kvinder i danske bestyrelser. Og flere statuer af dyr end af kvinder i København, ifølge Ritt Bjerregaard. Særligt vores økosystem er udfordret på diversitet, for vi smider mindst 40 % af den samlede værdiskabende talentmasse under bussen, selv om kvinder, hvis ikke også født klogere, så i al fald er højere uddannet. Jeanette Fangel Løgstrup kom til tops i Danske Bank – få beskåret i bankens 150 års historie – og Jeanette svarer på 5 skarpe til ugens investor.

24. februar startede Putin en skelsættende krig. Den berører alt, herunder startup-medarbejdere i Ukraine og Rusland. Alle organisationer holder webinarer om det issue, fx Danske Tech Startups på tirsdag den 15. kl.14-15. Krigen påvirker også energipriser, inflation og finansielle markeder. Ugens startup er Nord Investments, der er finansiel robotrådgiver for formuende kunder. Robot-software er et ekspanderende felt, og CEO Anders Hartmann har noteret sin fintech på Nasdaq First North, hvor kurserne er stift i syd – også når man hedder Nord Investments.

18. januar startede Kim Lundberg, Ark Kapital sin serie om de nye låneformer, der har gjort det lettere for mange startups at komme videre uden at afgive alt for mange aktier. Kim afslutter serien med del #4 i dag, Lån til Unge Cash Burnin’ Virksomheder, med meget illustrative cases og regneeksempler.

6. december startede vores dækning af Skattestyrelsen nye mærkværdige praksis for vurdering af LL §8 X. Resten er historie, som man siger. Til nu i al fald 10 stk. historier her på Bootstrapping. Dagens historie er DanBan, Danske Tech Startup og Aktive Ejeres opråb. Det handler om, hvad du – samtidig med at vi intensiverer presset – som founder, investor og revisor skal tænke over, når du ansøger igen dette forår.

 

SKAT # 10 – Advarsel til startups og vækstvirksomheder

Hvis du er blandt de formentlig 1200 softwareudviklende founders, der benytter eller overvejer at gøre brug af den likviditetslettelse, der ligger i skattekreditordningen (LL §8X), så bør du og din revisor læse denne advarsel fra DanBAN, Aktive Ejere og Danske Startups. Tænk at havne i en skattefælde, der i værste fald kan betyde konkurs for dig! Hele sagen resumeres, og gode råd gives. Tjek dem ud.

 

Vækstfonden. Hvorhen nu (1)? 

Vækstfonden var under COVID-19 med i halvdelen af alle tilførsler af lån og kapital til startups. Simon Kollerup har sendt lovforslaget om fusionen af Vækstfonden og Eksportkreditfonden i høring. Men det er mildest talt ikke et helt normalt design af en fusion! Vi ser på den nyopfundne konstruktion og hvad vi tror den skal løse. Og følger i næste uge op med, hvad den ideelt kan gøre for vores økosystem. Følg med i Vækstfondens egen rejse.

 

Ugens Startup: NORD Investments – robotrådgiver med stærk performance

Når ens startup handler om robotsoftware, der rådgiver finansielt, er det nok særlig træls nu at kunne se sin kurs være halveret på Nasdaq First North siden noteringen i april 2021. Det er forståeligt, at CEO Anders Hartmann undrer sig, da metrics er nået. Vi udruller ugens spændende fintech, dens finansielle services og rejse. Læs Anders refleksioner.

 

Fem skarpe til ugens investor: Jeanette Løgstrup?

Jeanette Løgstrup en af de formentlig meget få kvinder, der har siddet meget højt i Codan og Danske Bank. I dag er Jeanette rådgiver, forfatter, bæredygtighedsekspert og meget andet godt. Samt investor. Hør hendes generelle overvejelser i det felt. Snart bliver tankerne om bæredygtighed uddybet i bogform. Læs med.

 

Nye låneformer til startups #4 – Lån til Unge Cash Burnin’ Virksomheder

Det er ret spændende for founders og investorer med alle de nye former for lånefinansiering, der kommer skyllende ind fra vest. Men hvad kan du i praksis? Og hvordan regner du det ud? Kim Lundberg giver et afrundende perspektiv på, hvordan du kan angribe lånefinansiering. Følg med!

 

Techtopia 228: TikTok-krigen

Krigen i Ukraine er en krig, som ikke bare Anonymous, men også du selv kan deltage i hjemme fra sofaen. Du kan være cyberpartisan på direkte opfordring af Ukraine. Men hvad er konsekvensen af de 400.000 partisaner? Forstå hybridkrigen på mange platforme på samme tid. Lyt til militæranalytikere og eksperter.

 

Putins 8. marts

“The liberal world has brought about huge increases in gender equality and tolerance for gay and lesbian people over the past two generations, which has provoked some on the right to worship masculine strength and aggression as virtues in themselves,” skriver Francis Fukuyama i Financial Times. Krigen i Ukraine er for os et forsvar for den liberale verdensorden, en orden Putin – og med ham mange populister i Europa – længe har undermineret. De vil ikke anerkende, at der er diversitet i synpunkter, race, religion og kulturer, ligesom de ikke vil anerkende, at konflikter skal løses med demokratiske midler, ikke via den stærke leders aggression. Der er meget at kæmpe for, og vi kan mødes om det igen, når vi samler ugen op på fredag.