Bootstrapping Sommer 4 – Årets mest lyttede podcast

 

Vi har fået herligt mange positive reaktioner på vores nye format med podcasts. Tak for dem! Faktisk strøg vi i flere omgange ind som mest aflyttede iværksætter podcast

Hvad har vores abonnenter så især lyttet til, som du også bør høre i ferien inden Trump, OL m.fl. overdøver os på dit feriested? Her top 10 listen:

 

1. Erik Balck Sørensen – Kan EIFO’s milliarder lukke kapitalhullet for scaleups?

 

2. Peter Sandberg, N2F – Hvorfor sælger founders kapitalandele til spotpris?

 

3. Mark Jessen, ATP – Danske vækstbørser og læren fra Penneo?

 

4. Marie Lommer Bagger &Stine Mølgaard – Kæmper dansk HealthTech en forgæves kamp?

 

5. Eske Gunge – Glæden ved exit er stor. Men hvor er faldgruberne?

 

6. Tommy Andersen – Vil danske venturefonde hjælpe blødende startups?

 

7. Mona Juul – Hvad er visionerne for en iværksætternation?

 

8. Thomas Marschall – Hvad rolle har DK´s største og ældste investor-netværk i fremtidens økosystem 

 

9. Maria Heickendorff – Hvornår er impact-investing mere end en trend?

 

10. Andreas Cleve – Hvor langt kan 60 mio. dollars tage Corti?

 

1# er en fortjent førsteplads til EIFO´s Erik Black Sørensen. Han nagler det største problem før – som nok langt hen også efter – iværksætterreformen: manglen på dansk vækstkapital . Altså kapital der kan være med til at finansiere vores 40-50 scaleups omkring og efter serie A. Ellers forbliver vi bare et fedt innovationslab for big tech. 

Mona Juul efterlyste som nybagt formand for Det Konservative Folkeparti i #7 det helt samme politiske fokus på, at vi kan skalere vækstvirksomheder længere i Danmark.

En del af samme problem med vækstkapital behandler Mark Jessen, ATP, i #3. Han var helt central i den vigtige fight og debat omkring Penneo. Og klargør hvad det kræver at gå fra startup til børsnoteret vækstselskab.. 

Marks ATP er en af de centrale institutionelle for, at vi kan (gen)skabe vækstbørs-miljøet i Danmark. Eske Gunge i #5 kunne også have udbredt sig om Penneo-casen som nyt bestyrelsesmedlem, men her drejer det sig om hans spændende exit-overvejelser med salget af Actimo til Kahoot og om hans egen overgang fra founder til investor.

Ellers var foråret for de mange startups stadig præget af normalisering af renten. Konsekvenserne af at ’kapital igen koster noget’, udfolder Tommy Andersen, byFonders, stærkt i #6, herunder hvordan der må komme en konsolidering af venturefonde. Omvendt reflekterer Thomas Marschall som nybagt DanBAN-direktør i #8 over, hvilken rolle BA´er har i økosystemet, og hvad netværk her kommer til at betyde for etablerede såvel som de mange nye BA’er.

Så er der de lidt mere specialiserede indgange. (Gen)hør Peter Sandberg, N2F, i #2 om secondaries rationale og få status for det marked. Lyt med når Marie Heckendorff, Den Sociale Kapitalfond Invest, beretter i #9 om hvor vi er med impact investing i Danmark. Og spids ører når Marie Lommer Bagger og Stine Mølgaard med stærk indlevelse i #4 diskuterer status for health- og medtech i Danmark, og efterlyser efterspørgsel efter innovation fra det offentlige sundhedsvæsen.

Andreas Cleve i 10# indrammer dejlig klart mange af problemstillingerne ovenfor, herunder det med dansk versus nødvendig udenlandsk specialiserede investor-kompetencer i health tech, når man skal ind på det store amerikanske marked. Ikke mærkeligt, at hans Corti er et dansk stjerneskud og referencepunkt for mangt og meget af, hvad der med AI innovation har skabt succes på det seneste.

Det var 10 gode lytte- og/eller video-oplevelser på ca. 32 minutter hver. (32 af den grund at jeg efter de 30 min. instinktivt føler, at vi her er nået godt nok rundt for vores lyttere). 

Podcast vinder frem, og tjenester som Podimo er også en innovation, der i stil med Spotify skal finde sin forretning. Erhvervsjournalister har ofte svært ved at forstå underskudsmodeller som Morten Strunges. For os i Bootstrapping er de ‘gratis’ podcats også en udgift, som vi kan takke abonnenter for at bidrage til at mindske. Efter sommer kan vi fortsætte succesen, fordi Industriens Fond – der i forvejen muliggør mange gode ting i vore økosystem – vil indgå partnerskab om dem. Det er vi mere end taknemmelige for! 

Ha’ fortsat fine sommeroplevelser – også uden for øregangene.