Kilde: Pixabay

’Snothvalpenes’ oprør mod Løverne – Helle Uths 23′: opråb til LP’s –  Bootstrapped og diversificeret MeeW – Er recessionen på vej?

’Snothvalpenes’ oprør mod Løvens Hule

I Løvens Hule bliver iværksættere blive kaldt ”snothvalpe” i åbningen af 8. sæson og kan stå grædende efter deres pitch. De får få penge, men smadret deres captable. Det er ikke nyt. Det nye er måske, at founders kan få fed B2C markedsføring uden at få kapital. Vi videregiver fidusen – og opsummerer debatten.

 

Hva’ Hvor Ska’ Vi Hen, Du #2. Helle Uth, PSV om venture markedet i ´23

investor helle uth

Det er i særklasse ikke let at spå om early stage markedet i 2023. I dag giver Helle Uth, PreSeed Ventures, sit bud. Helle peger på, hvilke segmenter der er vindere i ’23, og hvorfor året byder på nye terms- og krav til founders fra investorer som vil efterspørge ’true product-market-fit’. Og så sender hun appel til LP’s fra pensionskasser til familiefonde om at investere via fonde. Læs anden artikel i serien

 

Ugens Startup: MeeW – høj performance og lyksalighed i ét

MeeW driver en diversificeret forretning, hvor man både investerer, sælger egne produkter og hjælper andre virksomheder med diverse services. Hvordan passer det med, at teorien siger ”bliv ved din læst”? Hvor kommer det der ”lykke-begreb” ind, som tilsyneladende driver virksomhedens høje performance? Og hvad er egentlig ambitionerne for den hidtil bootstrappede virksomhed? Læs om ugens startup her.

 

Silje tegner lyde med sand og sensorer

Modtageren af Danish Soundclusters innovationspris skaber musik med sand og sensorer. Silje Marie Schjødt vandt innovationsprisen på Danish Sound Day 2022 med sin hjemmebyggede sandtheziser, hvor hun bruger en sandkasse som interface til at lave lyd. Lyt med her.

 

Kommer der recession – hvad siger ISM-tallet?

Står der en recession for døren? Nøgletallet ISM service har ramt det laveste niveau i 30 måneder, men er det ensbetydende med, at nedturen kommer? Det vender Hansen og Larsen i ugens afsnit af Investeringspodcasten, hvor de også taler om udsigten til regnskaber fra Novo Nordisk, Genmab, FLS, Netcompany med flere og kigger nærmere på Biogen, Lundbeck og andre selskaber med fokus på behandling af Alzheimers. Lyt til den her.