"De nye virksomheder dør ikke længere af pengemangel i den første levetid. De når at vokse sig så store, at de ikke dør. I stedet opkøbes de af konkurrenter udefra eller udenlandske investorer,” siger Henriette Kinnunen, Adm. direktør i DVCA. Foto: DVCA

DVCA-direktør: Inkludér danskerne på kapitalmarkedet

Markedet for risikovillig kapital i Danmark er både modent og stærkt. Men hullet mellem de helt tidlige penge og de store vækstsummer er blot rykket højere op for iværksætterne. I stedet for at dø tidligt tvinges de levedygtige selskaber til udlandet. Hele fødekæden af risikovillig kapital skal styrkes, lyder topprioriteten på årets arbejdsplan for DVCA’s adm. direktør, Henriette Kinnunen.

Der er penge nok derude. I hvert fald til de tidlige faser af nye danske virksomheders levetid. Til gengæld har det danske økosystem alvorligt ondt i vækstkapitalen, der skal få startups til at vokse sig store. Og skal det problem til livs, skal vi styrke hele den finansielle fødekæde og få flere danskere ind på kapitalmarkedet.

Intet medlemskab? Du går glip af en masse!

Få adgang til analyser, data og værktøjer, der giver dig og dine kolleger vigtigt viden om startups og markedet. Prøv gratis i to uger.

Prøv Bootstrapping Pro

Allerede medlem? Log ind her