Med inspiration fra japansk sciencefiction, Early-Access-MOBA-spillet PUBG og et cartoonie udtryk har computerspillet Fortnite Battle Royale tryllebundet gamermiljøet og optjent 223 millioner dollars alene i marts-måned. Men hvad skyldes al den hype?

Død over de voksne!

Battle Royale er det nye sort i computerspil, og senest har spil som PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG) og ikke mindst Epic Games’ gratis Fortnite Battle Royale spundet guld på den enorme interesse. Men hvad gemmer der sig bag ”last-man-standing”-trenden, der får unge mennesker til at pjække fra skole og tømme deres lommer i jagten på nye in-game objects? Er Fortnite med sin blanding af Minecraft- og Hunger Games-elementer i virkeligheden ungdomsoprør forklædt som retro-kommerciel succes?

Fortnite Battle Royale (FBR) er et populært spil. Det udkom den 26. september 2017 og er udviklet til de fleste platforme – PlayStation, Xbox, PC, Mac og Mac iOS. Man kan fordybe sig i det med hovedet ludende ind over tastaturet som i de gode gamle PC-dage, og man kan have FBR med på farten i bedste Pokemon GO-stil.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: