Torsdag den 12. juni

 


AI – trussel eller muligheder?, 11:00 – 11:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Medierne flyder over med dommedagsprofeter og fremtidsvisioner om det nært forestående sammenbrud i alt fra cybersikkerhed, uddannelsessektoren og selve demokratiet. Alt sammen på grund af AI, der bl.a. af EU ses som en trussel, der bør reguleres hårdt. Men hvad med at vi gør det stik modsatte. At vi i stedet afprøver og udvikler AI på så mange forskellige områder som overhovedet muligt i hele Danmark. For at få erfaringer og for at være blandt de første til at udnytte de mange muligheder, som AI åbner for. For at skabe de virksomheder, der kan blive dominerende globalt? AI er allerede integreret i vores hverdag uden at vi tænker over det. Google bruger det i deres søgemaskine. AI anvendes ved stemmegenkendelse til styring af de digitale enheder i mange hjem. Hospitaler bruger AI til at forbedre behandlingsmulighederne For en ting er sikkert. Skal vi håndtere fremtidens udfordringer er AI en af vejene frem. Og er vi ikke på forkant i Danmark og EU tager andre stafetten.

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening [Moderator]

Nikolaj Klausen, Direktør, MERK

Bent Dalager, Head of Innovation og Nordic Head of NewTech, KPMG

Jan Damsgaard, Professor, Department of Digitalization ved CBS

 

Danske milliarder – uden dansk vækst?, 11:00 – 11:45

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Danske startups får global succes, men væksten sker ofte i udlandet, fordi dansk kapital ikke følger med. Pensionskasserne har 3.500 mia. kroner, men kun en brøkdel går til danske vækstvirksomheder. Hvad betyder det for arbejdspladser, teknologi og Danmarks fremtid som innovationsnation? Vi sætter i en paneldebat fokus på, hvordan Danmark bliver en digital og teknologisk stormagt – og hvilke politiske skridt der skal tages for at sikre, at næste generations succeser bliver i Danmark. Vær med, når vi taler om Danmarks næste store træk.

Deltagere

Jesper Højberg Christensen – Redaktør; Investor og bestyrelsesmedlem, Bootstrapping; DanBAN, Den Sociale Kapitalfond, mm. (Moderator)

Martin Præstegaard – Administrerende direktør, ATP

Michael Heiberg – CEO & Founder, Ocean io

Signe Marie Sveinbjørnsson Heartcore- Partner & COO, Heartcore

Sine Linderstrøm – Chef for SMV & Iværksætteri, Dansk Industri

 

Hvad betyder EU og USA’s kurs for startups og investeringer?, 11:00 – 12:00

IT-Branchen, Danske Iværksættere, American Chamber of Commerce

F20 – Rud Pedersen

USA og EU er hinandens vigtigste markeder og investeringspartnere. På trods af forskelle i politiske prioriteter forbliver det transatlantiske forhold verdens stærkeste økonomiske partnerskab – med over 51 bn. kr. i årlige kommercielle salg. I denne debat stiller vi skarpt på, hvorfor europæiske vækstvirksomheder søger mod USA, hvad Europa kan lære af det amerikanske startup- og investormiljø og hvordan vi kan styrke rammerne for innovation, investeringer og ekspansion på tværs af Atlanten. Vi diskuterer, hvordan handelskonflikter og forskellig regulering påvirker konkurrenceevnen, og om Europa kan udnytte momentum til at fremme smartere regulering og styrke vækststrategier mellem de to markeder. Vi spørger bl.a.: Hvorfor flytter europæiske startups mod USA – og hvad mister Europa? Hæmmer regulering vækst og investeringer i EU? Hvordan påvirker handelskonflikter skaleringsmuligheder? Hvad er næste kapitel i det transatlantiske samarbejde?

Deltagere

Henrik Dahl, Medlem af Europa-Parlamentet, Liberal Alliance og EPP

Stine Mølgaard Sørensen, Partner, Alliance VC

Jens Lundsgaard, Deputy Director, Directorate for Science, Technology and Innovation, OECD

Natasha Friis Saxberg, Administrerende direktør, IT-Branchen

Stephen Brugger, Executive Director, American Chamber of Commerce in Denmark

 

Demokratiets teknologi: Trussel eller redskab?, 12:00 – 12:45

Globalt Fokus, Danske Tech Startups, Det Udenrigspoiltiske Selskab

J9 – Fremtidens Scene

Demokratiet er under pres – ikke kun fra klassiske trusler som polarisering, ulighed og svækket tillid, men i stigende grad også fra teknologi. Autokratier bruger kunstig intelligens, overvågning og digitale platforme til at kontrollere befolkninger, svække civilsamfundet og lukke munden på kritikere. Men den samme teknologi, som undertrykker, kan også bruges til at styrke. Digitale værktøjer, krypteret kommunikation, decentraliserede netværk og AI-baseret dokumentation af overgreb bliver i stigende grad en del af civilsamfundets værktøjskasse. Spørgsmålet er, om det er nok, og om vi i de frie demokratier understøtter udviklingen nok. Denne debat dykker ned i, hvordan civilsamfundet globalt, fra Teheran til Tbilisi, bruger teknologien til at organisere, overvåge magthavere og fastholde frihed. Vi spørger også, hvad vi i Danmark og Europa kan gøre for at støtte denne digitale modstand.

Deltagere

Mathias Bay Lynggaard, Senior Project Manager, Rasmussen Global

Henrik Chulu, Teknologirådgiver: Civilsamfundets råderum, Globalt Fokus

Christina Dahl-Jensen, Seniorrådgiver Innovation, Folkekirkens Nødhjælp

Michael Heiberg- CEO & Founder, Ocean io

 

Beskatning af kryptoaktiver, 12:00 – 12:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Kryptoaktiver beskattes i dag efter lagerprincippet – men giver det mening for en aktivklasse præget af ekstrem volatilitet? I denne debat stiller vi skarpt på, om den nuværende beskatning af kryptovalutaer er tidssvarende, retfærdig og hensigtsmæssig. Skal krypto beskattes som traditionelle aktiver, eller kræver det en ny tilgang? Hvilke konsekvenser har lagerbeskatning for private investorer og innovation i sektoren? Mød eksperter, politikere og investorer, der debatterer fremtidens skattepolitik i en digital økonomi i hastig udvikling.

Deltagere

Michael Eis, Formand, Dansk Crowdfunding Forening

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

 

Fra kendisfond til kedelig – Nordic Eye til Fiftyfive Capital, 12.00 – 12.45

Ny ledelse. Revideret strategi. New ways of working. Når fortiden skygger for fremtiden.

H5, ALLINGE HAVN

Investeringsfonden har skiftet navn til Fiftyfive Capital. Managing Partner Anders Kaasgaard går på scenen og stiller skarpt på transformationen fra eksponeret kendisfond til seriøs investeringsfond, mediernes interesse for fonden, og hvordan fremtiden ser ud for en investeringsfond med ambitioner. Navneskiftet er del af en bredere forandringsproces, hvor ledelsen har revideret forretningsstrategien, og øget graden af professionalisering. De oprindelige grundlæggere er for længst ude, men offentlighedens blik hviler stadig på arven. Så spørgsmålene er oplagte: Hvordan navigerer en ny ledelse, når den er en del af en fortælling, den ikke selv har skrevet? Og hvordan skaber man tillid til, at Fiftyfive Capital er noget andet end Nordic Eye, og at navneskiftet ikke
blot er PR-spin? Det bliver en ærlig samtale om svære beslutninger, ansvar og loyalitet samt at vokse i modgang, når virkeligheden viser sig anderledes, end den fortælling ledelsen fik, da de i 2021 trådte ind i selskabet.

Deltagere

Managing Partner, Anders Kaasgaard

 

Hvad må man lege i den regulatoriske sandkasse?, 12:15 – 13:00

Novo Nordisk Fonden, Alliance for Biosolutions, DI Biosolutions, European Biosolutions Coalition

G12 – BIOscenen

Eventyret med biologiske løsninger er stadig i sin spæde start. I de danske laboratorier vrimler det med nye løsninger på klodens store problemer. Men skal den grønne innovation for alvor blomstre, skal den have plads til at gro under spilleregler, der giver rum til at afprøve det uprøvede. I den regulatoriske sandkasse kan virksomheder teste deres bioløsninger i kontrollerede rammer, men hvor går grænsen? Hvornår er vi fx klar til proteiner fra fermenteringstanke fremfor dyr? Huxi Bach tager publikum med ind i det uafklarede landskab, hvor lovgivning, etik og innovation mødes. Sammen med eksperter og iværksættere stiller han de spørgsmål, vi sjældent får svar på: Hvad må man egentlig teste i dag? Og hvor meget risiko må vi acceptere for at nå frem til en reel, grøn løsning? Med sit nysgerrige gemyt og sin underspillede humor er Huxi ledestjernen, der guider os igennem en debat fyldt med dilemmaer, ærlige svar og biosolutions.

Deltagere

Huxi Bach, Moderator, Selvstændig

Steen Bitsch, Direktør, Vestjyllands Andel

Linda Nielsen, Professor i Globaliseringsret, Københavns Universitet

Louise Elholm, Erhvervsordfører, Venstre

Anne Lerche, Sekretariatschef, Alliancen for Biosolutions

Mette Johnsen, CEO, SPORA

 

Diversitet og kapitalrejsning, 13:00-13:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Adgangen til risikovillig kapital er afgørende for opstarts- og vækstvirksomheder – men ikke alle har lige muligheder. Kvindelige iværksættere står over for markante barrierer, når de forsøger at rejse investeringer. Hvad skyldes den skæve fordeling, og hvilke konsekvenser har det for innovation, vækst og diversitet i erhvervslivet? I denne debat ser vi nærmere på, hvordan køn påvirker kapitaladgang, og hvad der skal til for at ændre strukturerne. Vi samler investorer, iværksættere og beslutningstagere til en debat om ulighed, potentiale og løsninger i kapitalmarkedet – med fokus på at skabe reelle muligheder for alle.

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Jesper Højberg Christensen, Founder, Bootstrapping

Helene Bløcher, Direktør for erhvervskunder, Nordea

Michael Eis, Formand, Dansk Crowdfunding Forening

 

Mød Danmarks mest visionære iværksættere, 13:30 – 14:00

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Hvordan bygger man en virksomhed fra bunden? Hvad driver én fremad, når det hele ramler? Og hvordan føles det, når drømmen pludselig bliver til virkelighed? I dette arrangement får du et unikt indblik i en dansk iværksætters personlige vækstrejse – fra første idé til succes og benspænd. Det handler ikke kun om millioninvesteringer og vilde visioner, men også om tvivl, fejltrin og sejre undervejs. Mød en af Danmarks mest visionære iværksættere, og hør ærligt om rejsen, de vigtigste lærepenge og hvorfor iværksætteri ikke kun handler om forretning – men om samfund, vilje og forandring.

Deltagere

Suzanne Lauritzen – Founder & Partner Director, Raffle.ai

 

Risikovillig kapital til de næste europæiske vindere, 14:00 – 14:45

Dansk Industri, Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO)

G6 – Danske Tech Startups Scene

Europa halter bagud USA, når det kommer til at udvikle og fastholde vækstsucesser. Omkring 60 pct. af alle globale scaleups er baseret i USA, i modsætning til kun 8 pct. i EU. EU’s andel af den globale andel af rejst venturekapital udgør kun 5 pct., sammenlignet med 52 pct. i USA og 40 pct. i Kina. Hvordan sikrer vi os, at næste generation af globale vinderteknologier og virksomheder bliver skabt og fastholder hovedsæde i Europa? EU-Kommissionen har bl.a. en scale-up strategi på trapperne. Og der arbejdes fortsat med at skabe et europæisk marked for investeringer i regi af Savings and Investments Union. En række eksperter, politikere og meningsdannere fra det danske iværksætterøkosystem diskuterer, hvordan Europa skal komme tilbage i det globale innovationskapløb. Hvordan får vi lukket investeringsgabet imellem EU og USA? Og hvordan får Europa mobiliseret langt mere risikovillig kapital til de europæiske scale-ups?

Deltagere

Mia Grosen, Founder, Board Member, Investor, Public Speaker, Industriens Fond mm. (Moderator)

Niels Flemming Hansen, Medlem af Europa-Parlamentet, Det Konservative Folkeparti

Lars Horsholt Jensen, Chef for Startup & Innovation, EIFO

Sine Linderstrøm, Chef for SMV & Iværksætteri, Dansk Industri

Tom Vile Jensen, Underdirektør, F&P – Forsikring og Pension

 

Forsvarsindustrien – økosystem efterlyses, 14:00 – 14:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Hvordan bygger vi et bæredygtigt og innovativt økosystem omkring den danske forsvars- og sikkerhedsindustri? I takt med øgede trusler og geopolitiske spændinger stiger behovet for nationale løsninger og stærke samarbejder mellem forskning, industri, investorer og myndigheder. Med afsæt i forskning fra DTU har Atea Quantum eksempelvis udviklet teknologi til 100 % sikre kommunikationslinjer – en gamechanger, ikke kun for fremtidens forsvar, men også for vores højt digitaliserede offentlige sektor. Men hvordan sikrer vi, at teknologiske gennembrud omsættes til kommercielle og operative løsninger? Hvad kræver det af risikovillige investeringer, strategiske partnerskaber og politisk vilje? Debatten samler aktører fra forskning, erhvervsliv, investormiljøet og det offentlige for at drøfte, hvordan Danmark kan styrke sin forsvarsindustri gennem et velfungerende økosystem.

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Asger Trier Bing, CEO, Alea Quantum Technologoes

Bent Dalager, Head of Innovation og Nordic Head of NewTech, KPMG

Jan Damsgaard, Professor, Department of Digitalization ved CBS

 

Bør forskning være drivkraften bag DK’s konkurrencekraft?, 14:00 – 14:50

CBS, Industriens Fond, IT-Universitetet, Danmarks Grundforskningsfond

K12 – FRIDAY PÅ FABERS

Den nyligt fremlagte Draghi-rapport, udarbejdet af Deloitte i samarbejde med INFOVI og Industriens Fond, indeholder anbefalinger, der viser, hvordan Danmark kan styrke sin forskning og innovation for at opnå langsigtet vækst og sikre sin position som en global spiller. Forskning og innovation er centrale faktorer for at fremme økonomisk vækst, udvikle nye industrier og skabe arbejdspladser. Denne debat vil tage udgangspunkt i rapportens konklusioner og diskutere, hvordan Danmark kan udnytte sin stærke forskningsinfrastruktur til at tiltrække investeringer, fremme iværksætteri og opbygge nye vækstmotorer. Vi vil også diskutere, hvordan et tættere samarbejde mellem forskning, erhvervsliv og den offentlige sektor kan understøtte udviklingen af disse industrier og sikre Danmarks position i den globale økonomi.

Deltagere

Peter Møllgaard, Rektor, CBS

Thomas Hofman-Bang, Direktør, Industriens Fond

Per Bruun Brockhoff, Rektor, IT-Universitetet

 

Bæredygtig omstilling – fungerer økosystemet?, 15:00 – 15:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Hvordan sikrer vi, at hele økosystemet af virksomheder, myndigheder, investorer og civilsamfund trækker i samme retning, når det gælder bæredygtig omstilling? I denne debat stiller vi skarpt på samspillet mellem aktørerne: Hvem går forrest, hvem halter bagefter – og hvorfor? Er reguleringer, investeringer og innovation tilstrækkeligt koordineret til at skabe reel forandring? Og hvordan undgår vi, at vigtige initiativer drukner i grønne buzzwords og modstridende interesser? Kom og vær med til en ærlig og fremadskuende debat om, hvorvidt økosystemet omkring den bæredygtige omstilling reelt fungerer – og hvad der skal til for at det gør.

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Jens Klit Thomsen, Adm. direktør, Renable

Jacob Jelsing, Founder, CEO, Chair, Gubra, Earthbreak

Jesper Højberg Christensen, Founder, Bootstrapping

 

AI, produktivitet og vækst: muligheder og dilemmaer 16:00 – 16:45

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Kunstig intelligens kan forandre vores samfund markant: ikke bare økonomisk, men også menneskeligt. AI rummer enorme muligheder for øget produktivitet, smartere sagsbehandling og et mere effektivt samfund, hvor ressourcer frigives til bedre service for borgerne. Men hvad sker der, hvis det går for stærkt? Hvor mange ansatte har man egentlig brug for i fremtidens virksomhed – og kan mennesker erstattes? I denne paneldebat ser vi på, hvordan vi griber AI’s potentiale og samtidig håndterer de dilemmaer og usikkerheder, der følger med. Vi spørger, om vi kan forme udviklingen, så gevinsterne bliver fælles, og hvordan vi skaber samarbejde mellem virksomheder, fagforeninger og politikere for at sikre, at innovation ikke skader, men styrker vores arbejdsmarked og samfund.

Deltagere

Jesper Højberg Christensen- Redaktør; Investor og bestyrelsesmedlem, Bootstrapping; DanBAN, Den Sociale Kapitalfond, mm. (Moderator)

Jan Damsgaard -Professor, Ph.D.,Department of Digitalization, Copenhagen Business School

Andreas Berre Eriksen- Grundlægger og administerende direktør, Ambolt

Nana Højlund- Næstformand og stedfortrædende formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation

Suzanne Lauritzen, Founder & Partner Director, Raffle.ai

 

Kan AI revolutionere vores sundhed?, 16:00 – 16:45

Google Danmark

A38 – Danchells Telt

Kunstig intelligens er nøglen til de største videnskabelige gennembrud på sundhedsområdet lige nu. Hvad der før krævede måneders arbejde i laboratorierne, kan nu klares på få timer. Det åbner helt nye muligheder for at revolutionere udviklingen af nye lægemidler og andre kvantespring inden for fx life science. Og giver helt nye muligheder for danske virksomheder. Denne debat diskuterer de etiske og samfundsmæssige implikationer af AI i sundhedsvæsenet. Hvordan balancerer vi behovet for sikkerhed med behovet for hurtige fremskridt? Hvordan regulerer vi uden at kvæle innovationen hos små virksomheder og startups? Kort sagt: Hvordan kan vi sikre, at den revolutionerende AI-teknologi kommer hele samfundet til gode?

Deltagere

Mette Østergaard, Public affairs- og kommunikationsdirektør, Dansk Industri

Stine Mølgaard Sørensen, Partner, Alliance VC

Thomas Senderovitz, Senior Vice President, Data Science, Novo Nordisk

Bianca Bruhn, Landechef, Google Danmark

 

Fondsbørsen lukker, 16:55 – 17:30

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Kurserne på aktier er mere volatile end vi længe har set. Baggrunden er naturligvis USA´s præsident, som dagligt skaber usikkerhed for markederne globalt. Traditionen tro lukker vi handelen på Københavns Fondsbørs kl. 17.00. Dagens handel bliver kommenteret og der kommer bud på morgendagens – og fremtiden for de noterede papirer. Som altid bliver det festligt og en særlig gæst får lov at ringe på den gamle børsklokke.

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Carsten Borring, Associate Vice President, Nasdaq Copenhagen

Mikael Bak, Direktør, Dansk Aktionær Forening

 

Health tech: Fra reguleret til realiseret, 17:00 – 17:45

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Danske Tech Startups inviterer til paneldebat om fremtidens sundhedsvæsen – og hvordan vi sikrer, at nye teknologier og innovationer reelt kommer patienterne og samfundet til gavn. Danmark har  verdensklasse startups og forskningsmiljøer inden for healthtech, medtech og biotech, som udvikler løsninger, der kan forbedre behandlinger, lette presset på personalet og skabe mere effektive forløb. Men uden hurtig implementering risikerer vi, at vigtige løsninger går tabt. I denne debat sætter vi fokus på, hvordan vi bedst udnytter AI, nye behandlingsteknologier og digitale løsninger, så de bliver en integreret del af vores sundhedssystem. Vi diskuterer visioner, barrierer og muligheder – og hvordan vi bedst bringer innovation tættere på patienten.

Deltagere

Mads Koch Hansen, CEO, Medicoindustrien (Moderator)

Marianne Thellersen – Senior Vice President – Innovation and Entrepreneurship, Office for Research, Advice and Innovation, DTU

Simone Skovshoved, Chef for Politik, Presse og Partnerskaber, Danske Iværksættere

Jesper Grønbæk – Founder & CEO, Health Tech Hub CopenhagenFounder

 

Kan biologi erstatte kemi i fremtidens landbrug?, 17:30 – 18:00

Novo Nordisk Fonden, Alliance for Biosolutions, DI Biosolutions, European Biosolutions Coalition

G20 – BIOloungen

Landbruget står overfor en vigtig omstilling, hvor skadelige pesticider skal erstattes af bæredygtige, biologiske alternativer for at beskytte os selv, vores drikkevand og vores natur. Landmændene er klar, men hvordan udvikler vi hurtigt nye effektive former for plantebeskyttelse, som kan erstatte kemiske produkter udviklet over de sidste 80 år? Lyt med, når vi præsenterer en samtale mellem stifterne af den danske startup Mycoverse, som udvikler det, landmændene efterspørger, Novo Holdings, der investerer i grønne løsninger, og DLG, som forsyner og ejes af 26.000 danske landmænd. Det handler om potentialet i biologisk plantebeskyttelse og de udfordringer, virksomheder som Mycoverse møder, når laboratorieprototyper skal blive til kommercielle produkter på hylden hos lokale leverandører. Denne rejse kræver kapital og risikovillige investorer med et langsigtet perspektiv.

Deltagere

Camilla Blicher, Direktør for salg og kunderelation, DLG

Svend Petersen, Medstifter, Mycoverse

Niels Bjerg Jensen, Medstifter, Mycoverse

Thomas Grotkjær, Partner – Bioindustrial Investments, Novo Holdings

 

 

Fredag den 13. juni


 

Opening bell på Børsen! Investerer vi nok i vækst i Danmark?, 9:45 – 10:30

Dansk Erhverv

G11 – Dansk Erhverv

Kl. 9.45 ringer klokken, når Nasdaq åbner Børsen på det danske aktiemarked og afslører vinderen af årets politikeraktiedyst! Kom og deltag med din holdning til, hvordan vi får flere vækstsættere og et bedre aktiemiljø i Danmark. Der er brug for vækstsættere til at sikre danske arbejdspladser, dansk økonomi og velfærd. Adgang til finansiering via lån og egenkapital er afgørende for vækst, arbejdspladser og sikkerhed i Danmark og Europa. Derfor arbejder Dansk Erhverv for bedre rammevilkår for vækstvirksomhederne som f.eks. bredere adgang til lånefinansiering og vækstkapital. Hvordan får vi skabt flere vækstvirksomheder i Danmark og Europa? Investerer vi nok i vækst? Hvad kan en kapitalmarkedsunion? Hvordan får vi et bedre aktiemiljø? Har du en holdning til vækst og iværksætteri? Så kom og del den med os. Vi skal nemlig både kunne iværksætte – og vækste. Vi runder af med at uddele Folkemødets superinvestordiplom 2025 til den skarpeste ordfører på aktiemarkedet.

Deltagere

Jakob Ellemann-Jensen, Vicedirektør, Dansk Erhverv

Carsten Borring, Associate Vice President, Nasdaq Copenhagen

 

Hvordan danske startups vinder ude og bliver hjemme, 10:00 – 10:45

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Danmark er god til at skabe succesfulde virksomheder, men alt for ofte vokser de sig store i udlandet.  Når hovedsæder og arbejdspladser flytter, mister vi både indflydelse og skatteindtægter. Hvorfor vælger danske virksomheder at rykke? Hvad er det, Danmark ikke kan tilbyde? Og hvordan ændrer vi det? I denne paneldebat samler vi iværksættere og eksperter til en ærlig samtale om, hvad der skal til for, at danske virksomheder bliver og vokser herhjemme. Vi taler om alt fra kapital og skattevilkår til adgang til talent og global konkurrence. For hvad kræver det, hvis vi vil have fremtidens store virksomheder til at blive, og betale skat, i Danmark?

Deltagere

Zenia Worm Francker (Moderator)

Søren Nielsen, Ansvarlig for Growth Advisory, Canute by Thursday

Thomas Hofman-Bang, Administrerende direktør, Industriens Fond

Micheal Heiberg- CEO & Founder, Ocean io

 

Fremtidsvisioner over morgenkaffen, 10:00 – 10:45

Globalt Fokus, Danske Tech Startups, Det Udenrigspoiltiske Selskab

J9 – Fremtidens Scene

Danmark står over for afgørende udenrigspolitiske valg i en verden præget af krig, usikre alliancer og nye sikkerhedstrusler. Krigen i Ukraine har skabt en ny virkelighed i Europa, hvor forsvar og alliancer er vigtigere end nogensinde. Samtidig øges stormagternes interesse for Arktis – hvad betyder det for Grønland og for rigsfællesskabet? Hvordan benytter Danmark sin ledende rolle i EU gennem formandskabet til at styrke samarbejdet og håndtere de globale udfordringer? Ulrik Vestergaard Knudsen og Mogens Lykketoft mødes til en samtale over morgenkaffen om Danmarks rolle i en verden i forandring. Hvilke strategiske valg skal træffes for at beskytte danske interesser og værdier? Hvordan håndterer vi vores allieredes skiftende prioriteringer? Hvilke beslutninger og handlinger er nødvendige for at sikre Danmarks sikkerhed, stabilitet og indflydelse i en verden i forandring? Deltag i en samtale om de udenrigspolitiske beslutninger, der vil forme Danmark i de kommende år.

Deltagere

Ulrik Vestergaard Knudsen, Deputy Secretary General, OECD

Mogens Lykketoft, MF (A), fhv. udenrigsminister mm., Folketinget

 

Hvad skal en forsknings- og innovationsstrategi fokusere på?, 10:00 – 10:45

GTS-foreningen, DBI

G7 – Dansk Erhverv Talk Scenen

Danmark er præget af geopolitiske spændinger, klimakrise og teknologisk disruption. Det påvirker den danske robusthed. Vi har brug for en politisk køreplan, som sikrer vores konkurrenceevne og velfærd i fremtiden. Her kan den kommende forsknings- og innovationsstrategi blive et vigtigt instrument. Men har vi de ambitioner, der matcher krisernes størrelse? Og hvordan bliver vi endnu bedre til at omsætte ny teknologi til løsninger i erhvervsliv og samfund? Det er temaet for denne debat, hvor vi også spørger: Hvordan kan den nye strategi bidrage til at styrke Danmarks modstandsdygtighed? Skal vi være klar til at tage større risici og arbejde parallelt på at udvikle alle led i kæden fra forskning til marked frem for at tage udviklingen i step, som det sker i dag? Hvordan skaber vi unikke udviklingsmiljøer, hvor vi aktiverer hele økosystemet fra universiteter og GTS-institutter til startups, SMV’er og store virksomheder? Og hvordan skaber vi en hurtigere vej fra laboratorium til marked?

Deltagere

Stinus Lindgreen, Folketingsmedlem, uddannelses- og forskningsordfører, Radikale Venstre

Christian Kjær Monsson, Faglig leder, Dansk Industri

Carsten Damgaard, Forskningsdirektør, DBI

Trine Bramsen, Folketingsmedlem, Socialdemokratiet

Therese Bording Hermann, Head of Government Strategic Affairs and DK Public Affairs, Topsoe

 

Skal der udvikles unik og ny software i Danmark, 10:00 – 10:45

Dansk Crowdfunding Forening, Europanævnet

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Mange startups, fx spiludviklere, AI eller Cyber startups får soft,funding fra staten fx Innofounder eller Innobooster – som er skattepligtigt. De risikerer de nu at betale 22% i selskabsskat af deres statsstøtte og tidlige indtægter – selvom de er ”underskudsgivende” – fordi de ikke har fradrag for udviklingsomkostningerne. Nyudvikling af software som fx spil, medfører ofte at løsninger først er på markedet om 2-3 år, hvorefter de må afskrive over en årrække – en markant forringelse af danske softwareselskabers likviditet fra 2025 ifht. 2024 og tidligere. Sverige har helt andre regler – hvor der ikke er den samme asymetri og Danmark er nu et af de mest uattraktive lande i EU, at udvikle software i – stik imod intentionen! Er det rimeligt at vi skattemæssigt behandler nyudvikling af software – på samme måde som køb af ”moden” standard software fra 2025 – og kan Danmark fastholde lokal softwareudvikling med regler, der er markant dårligere end vores nabolandes?

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Morten Høgh-Petersen, Partner, Grant Thornton

Niels A. Wetterberg, Branchedirektør, Games Danmark

 

Fremtidens krig kræver nutidens innovation, 11:00 – 11:45

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

I Ukraine ser vi, hvordan innovation og teknologi – især droner – forandrer krigsførelse i et tempo, vi ikke har set siden Anden Verdenskrig. Det udfordrer gamle vaner og stiller nye krav til Danmark og Europa: Hvordan forsvarer vi os i en ny tid? Denne samtale tager udgangspunkt i erfaringerne fra Ukraine og diskuterer, hvordan Danmark kan lære af dem, før næste krise rammer. Vi spørger, hvordan vi ruster os – politisk, praktisk og strategisk – i et landskab, hvor teknologi er afgørende for sikkerhed. Panelet samler eksperter, politikere og aktører fra innovationsmiljøet til en diskussion om, hvordan vi omstiller os i tide og sikrer, at Danmark ikke halter bagud, men går forrest med klogt, moderne forsvar.

Deltagere

Sissel Hansen – Founder, Startup Guide

 

Iværksætterskolen: Lad os fejre vores fejl, 11:15 – 12:00

Novo Nordisk Fonden, Alliance for Biosolutions, DI Biosolutions, European Biosolutions Coalition

G12 – BIOscenen

Danmark er verdensledende i bioløsninger. Kloge hoveder og hænder laver det ene teknologiske gennembrud efter det andet. Men er vejen som iværksætter en lang succes fra laboratoriet til banken? Virkeligheden er anderledes og mere jordnær. Iværksættere støder på tusindvis af barrierer i deres rejse og laver – helt ærligt – den ene fejl efter den anden. Det gør dem ikke svagere, men derimod stærkere og mere klar til at levere gennembrud. Vi inviterer til en åben og ærlig snak med landets ledende investorer og ambitiøse iværksættere om deres fejl, og hvad de har lært af dem. Hvad kan de give videre til næste generation? Kom og vær med til at fejre iværksætternes bedste og værste fejl – uanset om du selv er spirende iværksætter eller hepper på Danmarks grønne helte.

Deltagere

Henriette Søltoft, Vicedirektør, Dansk Industri

Susanne Palsten, CEO, Algiecel

Mikkel Sjølin Kill, CEO, Green2X

Line Kloster Pedersen, Grundlægger og CEO, Visibuilt ApS

Sara Sande, Partner, Head of the Green Transition Team, EIFO

 

Dansk Deep Tech Iværksætteri og europæiske ambitioner, 12:00 – 12:45

DTU Open Entepreneurship, Europanævnet

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Open Entrepreneurship inviterer til debat om potentialer og muligheder for dansk deep tech iværksætteri i forhold til den europæiske innovationsdagsorden. Hvad betyder de europæiske ambitioner for danske aktiviteter, og hvad kan Danmark bidrage med til den fælles dagsorden?

Deltagere

David Erichsen, Indehaver, Erichsen Kommunikation

Helle Nielsen Elgaard, Program Manager, Open Entrepreneurship

Sine Linderstrøm, Chef for SMV & Iværksætteri, Dansk Industri

Lone Ryg Olsen, Erhvervsdirektør, Aarhus Universitet

Søren Frandsen, Director, SDU

Morten Lindblad, CEO, Nordic Data Group

Hans Andersen, Finansordfører og medlem af Erhvervsudvalget, Venstre

 

Skattekreditordningen, 13:00 – 13:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Skattekreditordningen skal fremme forskning og udvikling – men virker den i praksis? Mange danske opstarts- og vækstvirksomheder investerer massivt i innovation, især softwareudvikling, men får alligevel afslag på fradrag, fordi SKAT ikke anerkender, at softwareudvikling er reel udvikling. Det skaber usikkerhed – også for risikovillige investorer, der mister tillid til systemet og holder igen med kapital. Resultatet er tabt værdi og manglende incitament til at investere i digitale løsninger. Er det rimeligt, at man politisk giver med den ene hånd og administrativt tager med den anden? I denne debat samler vi opstarts- og vækstvirksomheder, investorer, rådgivere og beslutningstagere for at diskutere, hvordan ordningen kan administreres, så den understøtter nutidens og fremtidens innovationsformer – og ikke spænder ben for dem.

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Morten Høgh-Petersen, Partner, Grant Thornton

Jesper Højberg Christensen, Founder, Bootstrapping

 

Mød Danmarks mest visionære iværksættere, 13:30 – 14:00

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Hvordan bygger man en virksomhed fra bunden? Hvad driver én fremad, når det hele ramler? Og hvordan føles det, når drømmen pludselig bliver til virkelighed? I dette arrangement får du et unikt indblik i en dansk iværksætters personlige vækstrejse – fra første idé til succes og benspænd. Det handler ikke kun om millioninvesteringer og vilde visioner, men også om tvivl, fejltrin og sejre undervejs. Mød en af Danmarks mest visionære iværksættere, og hør ærligt om rejsen, de vigtigste lærepenge og hvorfor iværksætteri ikke kun handler om forretning – men om samfund, vilje og forandring.

Deltagere

TBD

 

Iværksætterland i verdensklasse. Vi starter i børnehøjde, 13:30 – 14:15

Fonden for Entreprenørskab, Dansk Erhverv

D11 – Venstres have

Danmark skal være et iværksætterland i verdensklasse, og derfor skal grundskolen introducere elever for iværksætteri. Det står sort på hvidt i regeringens iværksætterpakke. Men der kan være langt fra politisk ønske til virkelighed, viser en ny analyse fra Fonden for Entreprenørskab. I analysen peger over halvdelen af de knap 400 tilfældigt udvalgte grundskolelærere på, at de kun i nogen grad eller slet ikke kender til undervisningsformen innovation og entreprenørskab (I&E), som bl.a. giver kompetencer i iværksætteri senere i livet. Og kun cirka 6 procent af lærerne svarer, at de kender I&E fuldt ud. Mød de elever, som har deltaget i et entreprenørskabsforløb, og hør politikere og interessenter debattere, hvilken rolle grundskolen skal spille for at sikre den politiske ambition om at sætte Danmark i den gule iværksætterførertrøje. Mød eleverne, der har deltaget i Iværksættermissionens forløb på Bornholmske skoler, inden deltagerne diskuterer, hvad der skal til for at realisere visionen.

Deltagere

Camilla Ottesen, Moderator, Tv-vært, Pluto TV

Christian Vintergaard, Direktør, Fonden for Entreprenørskab

 

Aktierejsen, 14:00 – 14:45

Dansk Crowdfunding Forening, Alm. Brand Group, Dansk Aktionær Forening, Nordnet

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Hvordan får vi flere danskere til at spare op i danske virksomheder? Debat, erfaringer og gode råd fra aktieekspert Per Hansen, fra Nordnet og CFO Andreas Ruben Madsen, fra den børsnoterede virksomhed, Alm Brand Group. Guide på Aktierejsen er Nina Bendixen fra Dansk Aktionærforening

Deltagere

Nina Bendixen, Moderator, Nina Bendixen

Andreas Ruben Madsen, CFO, Alm. Brand Group

Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

 

Danmark som digitalt foregangsland – drøm eller dagsorden?, 14:00 – 14:45

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Danmark er et af de bedste lande i verden at starte virksomhed i, men ét af de sværeste at sælge teknologi til som startup. Komplekse udbudsregler og lange processer spænder ben for nytænkende løsninger, der kunne styrke både velfærd, effektivitet og eksport. Samtidig står vi midt i en digital omstilling, hvor kunstig intelligens ændrer vores samfund i rekordfart. Mange efterspørger europæiske alternativer til Big Tech, men hvordan skaber vi dem? I denne debat samler vi politikere, eksperter og iværksættere for at diskutere, hvordan Danmark kan blive foregangsland for offentlig-privat innovation, ansvarlig AI og teknologisk suverænitet. Vi stiller skarpt på barrierer, løsninger og hvad det kræver at bygge et digitalt samfund i verdensklasse – med demokratiske værdier i centrum.

Deltagere

Mia Grosen, Founder, Board Member, Investor, Public Speaker, Industriens Fond mm. (Moderator)

Andreas Berre Eriksen- Grundlægger og administerende direktør, Ambolt

 

Skal du sætte dine penge på grøn? BIOstartups tryktestes, 15:15 – 16:00

Novo Nordisk Fonden, Alliance for Biosolutions, DI Biosolutions, European Biosolutions Coalition

G12 – BIOscenen

Er du klar til at satse på grønt? På BIOscenen sætter vi spotlight på fremtidens bæredygtige virksomheder, når biosolutions-startups stiller sig under investorernes lup. Her handler det om meget mere end gode idéer. Det handler om forretningspotentiale, klimaværdi og evnen til at overbevise løverne. I en grøn version af Løvens Hule pitcher udvalgte startups deres løsninger foran erfarne løver, som deler ud af deres krav, prioriteter og BIOllioner. Publikum får et unikt indblik i, hvad der sker, når grøn innovation møder markedets virkelighed – og en flok sultne løver. For her er der noget på spil for alle. Det handler om investeringer men også om passion og lysten til at gøre en forskel for vores fælles klode. Velmødt!

Deltagere

Søren Linding, Virksomhedsredaktør, Finans

Henrik Busch-Larsen, Owner of HBL Invest og formand for Alliance for Biosolutions, HBL Invest

Jonas Ahm-Lundgren, Partner, The Footprint Firm

Anders Bendsen Spohr, Managing Partner, Head of Planetary Health Investments, Novo Holdings

Helene Bløcher, Direktør for erhvervskunder, Nordea

 

Fondsejet fremtid – langsigtet ejerskab i en hurtig verden?, 15:25 – 16:10

Carlsbergfamilien, Lundbeckfonden, Carlsbergfondet

N17 – Carlsbergfamilien

Den danske fondsmodel er unik. Den har i snart 150 år bidraget til, at store virksomheder bliver på danske hænder. Det sikrer arbejdspladser, selskabsskatter, eksport og ikke mindst midler til almennyttige formål i milliardstørrelsen. Det handler om stabilitet, samfundsansvar og om at tænke langsigtet. Men hvordan passer denne model ind i en verden, der hastigt forandrer sig med nye krav og muligheder, og hvor succesfuld virksomhedsdrift og især iværksætteri ofte er lig med hurtig omstillingsevne og stor risikovillighed? Kom med, når Clement Kjersgaard sammen med Jacob Aarup-Andersen, Lene Skole og Tommy Ahlers gør os kloge på emnet. Hvad skal der til, for at flere virksomheder vælger fondseje? Og er fondsmodellen overhovedet vejen frem, eller blot en sympatisk idé fra en svunden tid? Arrangeret af Carlsbergfondet i samarbejde med Lundbeckfonden.

Deltagere

Clement Kjersgaard, Tv-vært, foredragsholder, moderator, Clement Kjersgaard

Jacob Aarup-Andersen, Administrerende direktør, Carlsberg Group

Tommy Ahlers, Tidl. uddannelses- og forskningsminister, iværksætter, bestyrelsesformand, CONCITO

Lene Skole, Adm. Direktør, Lundbeckfonden

 

Innovation fra universiteter til virksomheder – hvordan?, 16:00 – 16:45

Aalborg Universitet – AAU, Novo Nordisk Fonden

G6 – Danske Tech Startups Scene

Danmark skal oppe sig for ikke at blive efterladt på perronen ift. teknologi og innovation. Kina og USA er førende på de fleste kritiske teknologier, bl.a. fordi de er dygtige til iværksætteri og innovation – til at omsætte forskning på universiteterne til konkrete skalerbare løsninger. Hvorfor er Danmark ikke helt i top? Forudsætningerne er der med stærke forskningsmiljøer, som skaber eminent forskning, men resultaterne bliver alt for sjældent omsat til ny teknologi og løsninger til gavn for samfundet. Regeringen har nedsat en taskforce, der ser på regler for viden- og teknologioverførsel fra universiteter til virksomheder. Er det en del af løsningen? Og hvad skal fokus være? Centrale forsknings- og innovationsaktører debatterer, hvordan startups og innovation på universiteter og i virksomheder styrkes. Hvad bør politikerne gøre, og hvordan kan universiteter, virksomheder og fonde bidrage til at skabe flere nye og mere innovative virksomheder?

Deltagere

Mikkel Skovborg, Senior Vice President, Innovation, Novo Nordisk Fonden

Jesper Wengel, Dekan, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet

 

Fra idé til succes. Iværksætteri i Det Blå Danmark, 16:20 – 18:00

Danske Maritime

H7 – Det Blå Danmark

Hvordan er det at starte virksomhed i en branche, hvor man fra dag ét skal kunne begå sig på et globalt og benhårdt marked? Det er virkeligheden for iværksættere i den danske maritime industri. I denne debat sætter vi fokus på de innovative kræfter, der baner vejen for udvikling af nye teknologier til søs – blandt andet inden for grøn omstilling, sikkerhed og digitalisering. Vi ser nærmere på, hvordan iværksætterne arbejder med at omsætte idéer til løsninger, der kan skaleres og anvendes i en international maritim sektor i hastig forandring. Deltagerne i debatten tæller blandt andet to danske maritime iværksættervirksomheder, som deler deres erfaringer og perspektiver på både muligheder og barrierer. Kom og hør, hvordan vi bedst understøtter morgendagens løsninger – og hvad der skal til for at få flere iværksættere godt fra land i en kompleks, global industri.

Deltagere

Jenny Braat, Adm. direktør, Danske Maritime

Jens Klit Thomsen, Adm. direktør, Renable

 

Investeringsquiz, 17:15 – 18:30

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Er du Danmarks bedste aktieinvestor? I samarbejde med Dansk Aktionærforening søger vi den mest vidende aktieinvestor til en spændende quiz på Folkemødet. Kom og test din viden om aktiemarkedet, investeringsteknikker og økonomiske tendenser. Publikum får mulighed for at vise deres ekspertise, mens de diskuterer de nyeste trends og analyser. Er du klar til at tage udfordringen op? Mød op og vær med til at finde Danmarks mest vidende investor.

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Mikael Bak, Direktør, Dansk Aktionær Forening

 

 

Lørdag d.14. juni

 


Er socialøkonomi nøglen til et bæredygtigt marked?, 09:30 – 10:00

Kooperationen, Sociale Entreprenører i Danmark, Konsulenthuset for Socialøkonomi

F24 – Dagbladet Information

Hvis vi skal løse de mange store udfordringer, vi står overfor, så skal vores forbrug ændres i en mere bæredygtig retning. Det er vigtigt, at de varer og serviceydelser vi køber ikke skaber flere udfordringer for os, men tværtimod har en positiv impact på mennesker og planet. Socialøkonomiske virksomheder tager et udtalt samfundsansvar og deres produkter og serviceydelser skaber i høj grad både positiv social og miljømæssig impact. Med udgangspunkt i forskellige varereksempler fra socialøkonomiske virksomheder vil vi lægge op til en debat med politikere, kommuner, virksomheder og repræsentanter fra den socialøkonomiske virksomhedssektor om, hvorfor vi i indkøb i den offentlige og private sektor ikke får prioriteret varer fra virksomheder, der tager et udtalt socialt og miljømæssigt ansvar som f.eks. de socialøkonomiske virksomheder? Hvad er barriererne for at det ikke sker? Og hvad kan vi gøre for at støtte en udvikling, hvor det er den slags produkter der dominerer markedet?

Deltagere

Per Bach, Formand, Sociale Entreprenører i Danmark

Mikkel Holmbäck, adm. direktør, Glad Fonden

Troels Christian Jakobsen, Medlem af Borgerrepræsentationen i KBH (Å), Alternativet

Anne Seiersen, Direktør, Kooperationen

 

Det finansielle ungdomsoprør er i gang, 11:00 – 11:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Unge tørster efter finansiel dannelse og kæmper med at få pengene til at slå til. Det viser undersøgelser fra Ung Privatøkonomi og en række andre aktører i finansbranchen. Uddannelse klares i dag i høj grad af frivillige kræfter samtidig med at også flere ungdomsuddannelser har sat økonomi og investering på skoleskemaet. Men hvor langt er vi kommet, og mangler der politisk opbakning til at styrke feltet?

Deltagere

Mikael Bak, Direktør, Dansk Aktionær Forening

Josias Fagerland,, Medstifter, Ung privatøkonomi

Anya Iversen Eskildsen, Direktør, Niels Brock Business College,

Federica Dipierri, Studerende, Niels Brock

 

 

Find dine penge i EU´s mange ordninger, 12:00 – 12:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Hvilken rolle spiller EU’s tilskudsordninger for danske opstarts- og vækstvirksomheder? Milliardstøtte fra EU er til rådighed gennem programmer som Horizon Europe, EIC Accelerator og regionalstøtte – men er midlerne tilgængelige i praksis, eller drukner virksomhederne i ansøgninger og bureaukrati? I denne debat stiller vi skarpt på, hvordan EU-finansierede ordninger kan – eller burde – understøtte innovation, skalering og grøn omstilling blandt danske startups og scaleups. Mød iværksættere, rådgivere og politikere, og få indsigt i, hvordan din virksomhed kan få mere vækst for EU’s penge

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Rasmus Tscherning, Direktør, Creative Business Network

Asger Trier Bing, Konsulent, atea quantum

Simone Skovshoved, Politisk konsulent, Danske Iværksættere

 

Mød Danmarks mest visionære iværksættere, 12:30 – 13:00

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Hvordan bygger man en virksomhed fra bunden? Hvad driver én fremad, når det hele ramler? Og hvordan føles det, når drømmen pludselig bliver til virkelighed? I dette arrangement får du et unikt indblik i en dansk iværksætters personlige vækstrejse – fra første idé til succes og benspænd. Det handler ikke kun om millioninvesteringer og vilde visioner, men også om tvivl, fejltrin og sejre undervejs. Mød en af Danmarks mest visionære iværksættere, og hør ærligt om rejsen, de vigtigste lærepenge og hvorfor iværksætteri ikke kun handler om forretning – men om samfund, vilje og forandring.

Deltagere

Andreas Berre Eriksen- Grundlægger og administerende direktør, Ambolt

 

Hvad betyder Trumps toldsatser for danske iværksættere, 13:00 – 13:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

Hvilke konsekvenser får Trumps varslede toldsatser over for EU-landene for dansk erhvervsliv? Øget protektionisme fra USA kan ramme danske eksportvirksomheder hårdt – især de små og mellemstore. Skal vi i højere grad rette blikket mod resten af EU og nye markeder uden for USA? I denne debat sætter vi fokus på, hvordan Danmark kan styrke sin økonomiske robusthed gennem diversificering af samhandel og strategiske partnerskaber.

Deltagere

Rasmus Tscherning, Direktør, Creative Business Network

Asger Trier Bing, Konsulent, atea quantum

Jakob Hauge, Partner, Unify Partners

Mikael Bak, Direktør, Dansk Aktionær Forening

 

Iværksættere under 18. La’ dem nu!, 13:30 – 14:15

Fonden for Entreprenørskab, Dansk Erhverv

G11 – Dansk Erhverv

Danmark skal være et iværksætterland i verdensklasse. Men der er et stykke vej fra politisk ønske til virkelighed. Det gælder for unge under 18, der i dag ikke kan etablere egen virksomhed. Her er det tankevækkende, at både Norge og Sverige allerede har fundet løsninger, der fungerer. I vores nabolande kan unge over 15 år lettere oprette virksomhed, få adgang til banktjenester og tage ansvar for egne idéer med fornuftige rammer for sikkerhed og støtte. Dansk Erhverv har foreslået at give unge over 15 år adgang til CVR og gøre opstartsprocessen lettere. Vi har både viljen og forbillederne. Det, vi mangler, er handling. Hvorfor sakker Danmark bagud? Vi sætter spot på, hvad unge iværksættere selv ser som de største forhindringer, som i dag bremser deres engagement og innovation. Gennem en debat med unge iværksættere og politikere sikrer vi, at løsningerne identificeres. Vær med, når de unge får taletiden og giver politikere besked om, hvad der skal til.

Deltagere

Pernille Berg, Research & Programmes Director, Fonden for Entreprenørskab

Mona Juul, Formand, Det Konservative Folkeparti

Rasmus Kolbe (Lakserytteren), Moderator og UNICEF ambassadør, Lakserytteren

Freja Brandhøj, Chef for iværksætterpolitik, Dansk Erhverv

Christian Vintergaard, Direktør, Fonden for Entreprenørskab

 

Crowdfunding af dit ApS, 14:00 – 14:45

Dansk Crowdfunding Forening

H8 – Dansk Crowdfunding Forening

En dansk særregel har betydet at anpartsselskaber tidligere ikke måtte udbyde deres kapitalandele til offentligheden. Det må de nu – bare det sker gennem en godkendt crowdfunding platform. Kom og hør hvordan denne nye mulighed kan skaffe din opstarts- eller vækstvirksomhed kapital. Eller hvordan du som investor kan blive din egen búsiness angel – hjemme fra din egen lænestol.

Deltagere

Søren Stenderup, Bestyrelsesmedlem, Dansk Crowdfunding Forening

Moderator

Jesper Beinov, Direktør, SMVdanmark

Jesper Højberg Christensen, Founder, Bootstrapping

Michael Eis, Formand, Dansk Crowdfunding Forening

 

Udenrigs: Efter USA – nye alliancer og globale venskaber, 14:00 – 14:45

Globalt Fokus, Danske Tech Startups, Det Udenrigspoiltiske Selskab

J9 – Fremtidens Scene

Verden befinder sig i et geopolitisk vadested. USA, længe verdens suveræne ledestjerne og sikkerhedsgarant, har i stigende grad trukket sig fra globale forpligtelser og multilateral dialog. Det efterlader et vakuum – og skaber nye rum for alliancer, partnerskaber og magtforskydninger. I denne samtale mellem chefredaktør for Udenrigs, Ida Sparre-Ulrich, og en særlig inviteret gæst, sætter vi fokus på, hvordan verdensordenen omkalibreres, når tidligere selvfølgelige forbindelser svækkes. Hvilke venskaber formes i kølvandet på et mere uforudsigeligt USA? Hvordan agerer Europa, og hvad betyder det for alliancer med globale aktører som Indien, Brasilien og Afrika? Er vi på vej mod et nyt multilateralt system – eller mod øget blokdannelse? Samtalen bygger på artikler og analyser fra Udenrigs og inviterer publikum med i refleksionen over, hvordan Danmark og Europa kan navigere i den nye verdensorden – og hvem vi skal læne os op ad, når gamle venskaber ikke længere kan tages for givet.

Deltagere

Ida Sparre-Ulrich, Journalist og chefredaktør, Udenrigs

Charlotte Flindt Pedersen, Direktør, Det Udenrigspolitiske Selskab

 

SKAT elsker dig ikke, iværksætter – eller gør den?, 16:00 – 16:45

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Det danske skattesystem opleves ofte som en stopklods frem for en løftestang for innovation. “Skatten fra Helvede” og skattekreditordningen, der sjældent virker i praksis, gør livet svært for mange startups – især dem, der bygger software frem for fabrikker. Men behøver det være sådan? I denne debat stiller vi det store spørgsmål: Kan og bør skat spille en mere aktiv rolle i at fremme innovation, vækst og investeringer? Vi samler skatteeksperter, politikere og iværksættere i en samtale om fremtidens skattepolitik. Hvordan kan vi lære af andre lande – uden at kopiere dem – og gøre Danmark til en innovationsøkonomi med et skattesystem, der hjælper i stedet for at hæmme? Kom og vær med til at sætte retningen for et mere iværksættervenligt Danmark.

Deltagere

Valdemar Rindom, Iværksætter, Danske Tech Startups

Eva Rheimer Andersen, Projektleder, Danske Tech Startups

 

SKAT elsker dig ikke, iværksætter – eller gør den?, 15:00 – 15:45

Danske Tech Startups Scene

G6 – Danske Tech Startups Scene

Det danske skattesystem opleves ofte som en stopklods frem for en løftestang for innovation. “Skatten fra Helvede” og skattekreditordningen, der sjældent virker i praksis, gør livet svært for mange startups – især dem, der bygger software frem for fabrikker. Men behøver det være sådan? I denne debat stiller vi det store spørgsmål: Kan og bør skat spille en mere aktiv rolle i at fremme innovation, vækst og investeringer? Vi samler skatteeksperter, politikere og iværksættere i en samtale om fremtidens skattepolitik. Hvordan kan vi lære af andre lande – uden at kopiere dem – og gøre Danmark til en innovationsøkonomi med et skattesystem, der hjælper i stedet for at hæmme? Kom og vær med til at sætte retningen for et mere iværksættervenligt Danmark.

Deltagere

Morten Høgh Petersen- Partner, statsautoriseret revisor, Grant Thornton

Ammar Ali – Medlem af Folketinget, skatteordfører, Moderaterne

Michael Heiberg-CEO & Founder, Ocean io

 

Verdens bedste idé: Innovation for demokratiet, 16:00 – 16:45

Globalt Fokus, Danske Tech Startups, Det Udenrigspoiltiske Selskab

J9 – Fremtidens Scene

Gør nye teknologier det nemmere at mobilisere og gøre oprør imod autokrater? Eller er det diktatorens drøm at have nye tech-løsninger til censur og overvågning? Hvordan ville vi udvikle vores sociale medier og teknologier hvis de skulle bruges til at fremme demokrati i stedet for at skabe splittelse, fremmedgørelse eller virke som redskaber for den autoritære stat. Vi har inviteret 2 tech-iværksættere til at komme med deres bud på teknologiske løsninger, der kan fremme demokrati fremfor at konsolidere autokrati eller underminere det.

Deltagere

Esben Gadsbøll, Forperson og medinitiativtager, Danske Tech Startups

Karolina Krasova-Coshnear, Konsulent, Danske Tech Startups

Eva Rheimer Andersen, Projektleder, Danske Tech Startups

 

Innovation som medicin – nyt liv til sundhedsvæsenet 17:00-17:45

Danske Tech Startups

G6 – Danske Tech Startups Scene

Danske Tech Startups inviterer til paneldebat om fremtidens sundhedsvæsen – og hvordan vi sikrer, at nye teknologier og innovationer reelt kommer patienterne og samfundet til gavn. Danmark har verdensklasse startups og forskningsmiljøer inden for healthtech, medtech og biotech, som udvikler løsninger, der kan forbedre behandlinger, lette presset på personalet og skabe mere effektive forløb. Men uden hurtig implementering risikerer vi, at vigtige løsninger går tabt. I denne debat sætter vi fokus på, hvordan vi bedst udnytter AI, nye behandlingsteknologier og digitale løsninger, så de bliver en integreret del af vores sundhedssystem. Vi diskuterer visioner, barrierer og muligheder – og hvordan vi bedst bringer innovation tættere på patienten.

Deltagere

Stinus Lindgren- Medlem af Folketinget, sundhedsordfører, digitaliseringsordfører, Radikale Venstre

Andreas Berre Eriksen- Grundlægger og administerende direktør, Ambolt