Danske Bank Growth Team

Banker er naturlige sparringspartnere – også når det gælder kredit til scaleups

Der er sået meget tvivl om bankers appetit på finansiering af scaleups i debatten om fordele og ulemper ved forskellige finansieringsformer. Det er vigtigt at huske på, at bankerne opererer i et helt andet game end fonde, der kan være afhængige af ét til to selskabers return, fortæller Klavs Hjort og Kent Due, Danske Bank, i denne første del af to artikler. I næste indslag kan du læse om, hvilke specifikke vilkår der gælder for scaleups.

Aktører sår tvivl om bankers rolle 

I Danske Bank Growth har vi glædet os over debatten i Bootstrapping mht. fordele og ulemper ved forskellige typer af finansiering (egenkapital vs. kredit). Nuancerne, dybden og de mange forskellige stemmer i debatten er et konkret udtryk for udviklingen i vores økosystem, og at der nu er mange alternativer at vælge imellem. Det er i sig selv en god situation for founders. Og ja, selv vi som bank er blevet en aktiv aktør, der bidrager med knowhow, skalerbar infrastruktur, internationalisering og sågar også non-dilutive gæld.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: