fotograf: Maja Mohr Mortensen og Erhvervsministeriet.
Fotograf: Maja Mohr Mortensen og Erhvervsministeriet.

Analyse: Bliver Danmark nu verdens førende iværksætternation?

Vi bliver en klart bedre iværksætternation – og dermed nok også en bedre vækst-iværksætternation! Men på dagen, hvor lobbyister fejrer de mange sejre, må vi ikke tabe det store perspektiv: Får vi skabt de næste Novo Nordisk? Nej, ikke bare lige. Der er mindst tre grunde til, at kampen på ingen måder stopper selv på en festdag for økosystemet.

Morten Bødskov har leveret den største iværksætterpakke i mand og kvindes minde, dvs. nogensinde. Og den er slet ikke dårlig, al den stund den er omfattende, grundig og fjerner en masse danske dårligdomme, vi har haft at slås med. Men fra at forhindre det negative til at skabe det vilde visionære konstruktive, der ligger i påstanden om “verdens bedste iværksætterland “er der dog et godt stykke vej. Sådan en samlende strategi, med konkret målsætning og forpligtende mål à la klimamålene, fik vi ikke i denne omgang. Der er primært tre problemer - og de handler nu engang meget om kapital og skat.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: