Claus Omann Jensen, dir. Færchfonden
Claus Omann Jensen, dir. Færchfonden

Sådan får du investering fra et familiekontor 

Familiekontorerne har, efter mange gode aktieår og gode exits, i den grad oprustet på ventureinvesteringer. Der er selvfølgelig forskel på at få investering fra en venturefond og så fra et familiekontor. Og der kan afgjort være fordele ved at have de sidste ombord. Lad os se på dem.

Der er forskellige typer af familiekontorer, og de kræver lidt forskellig tilgange. I den ene ende finder vi de professionelle familiekontorer, der primært er styret af finansielle managers med klare langsigtede investeringsstrategier. I den anden ende er der den lidt myteomspundne rige excentriker, der investerer efter sin lyst og mavefornemmelse, der så også kan inkludere at føre ikke bare slægten, men samfundet godt videre. De første er i dag de fleste, men de sidste findes stadig. Og især er der mange mellemformer og blandinger. Glem i al fald fordommen om dumme penge fra dumme, rige arvinger. Den kategori findes selvsagt også, men de penge bruges ikke til investering i dig!

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: