MadsJensen-1024x683-1 (1)

Blikket fra London: Hvilken retning går det med Nvidia og tech aktierne?

Nvidia er den første virksomhed nogensinde, der på samme tid har omsat for over 100 mia. dollars årligt, flerdoblet omsætningen og tjent en nettomargin på over 57%. Men hvad er udsigterne for aktien, der den seneste tid har set en stor korrektion efter endeløs himmelflugt? Mads Jensen, SuperSeed, giver Bootstrappings læsere en update fra London på, hvor vi står med AI-bølgen og big tech i 2. halvår af ´24.

AI-drevet tech-boost prægede 1. halvår af 2024

Nvidia blev kortvarigt den mest værdifulde virksomhed i verden. Det gjorde virksomheden over tre gange mere værd end hele OMXC25. Det gode spørgsmål er, hvordan en virksomhed med en omsætning på lidt over 100 mia. dollars kan blive mere end 3 billioner dollars værd? Og have nogenlunde den samme værdi som Apple – en virksomhed med en årlig omsætning på mere end 350 mia. dollars?

Svaret er todelt: rentabilitet og vækst. For mens Apple (en formidabel virksomhed) har en nettofortjeneste på 26 %, og Microsoft (også en formidabel virksomhed) har en nettofortjeneste på 35 %, ligger Nvidia på utrolige 57 %. Det ser vi samtidig med, at omsætningen er vokset med mere end 260 % fra år til år.

 

Aldrig før er en virksomhed vokset så hurtigt i denne størrelsesorden, samtidig med at den har været så rentabel

Siden den 10. juli har vi set en korrektion på Nvidia-aktien, der er faldet med +20%. Værdien er faldet fra 3,4 til 2,6 billioner dollars. Det har taget værdien fra 52 til 40 gange indtjeningen. Så selvom markedet vurderede, at 3,5 billioner dollars var en smule i overkanten, så er værdien stadig høj. Mange spørger, hvilken vej aktien kan gå herfra?

Lad os se på argumenterne for og imod den værdisætning:

Bull-case. Bring tyrene frem

  1. Det hele handler om AI. Enhver bestyrelse i Fortune 500-virksomhed går i panik over, at de vil blive “hægtet af i AI-kapløbet”. Alle tech-investeringer bliver gransket, og alle mulige midler bliver brugt på AI-initiativer. Ikke engang internettet var en så perfekt storm. Og indtil videre har Nvidia været den største modtager af denne investering, da alle kæmper for at udvikle nye AI-modeller.
  2. Produktets overlegenhed. Nvidia har ikke kun de bedste chips til AI, virksomheden har også CUDA – den software-platform, der bruges af AI-forskere til at træne modeller. Da branchen har standardiseret CUDA til udvikling af AI-modeller, er Nvidia fastlåst i hele techstakken. Det gør dem svære at slippe af med.
  3. Uovertruffen økonomisk performance. Som skrevet ovenfor: Ingen virksomhed har nogensinde leveret denne blanding af vækst, skala og rentabilitet før. Og punkt 1 og 2 ovenfor tyder på, at de gode tider kan fortsætte. Det skaber begejstring hos investorerne.

 

Bear-case. Stil bjørnene op på række

  1. Er væksten allerede fuldt indregnet? Du kan i øjeblikket købe S&P500 til 28 gange indtjeningen. Nvidia har stadigt meget vækstpotentiale, men er der for meget vækst indregnet, når værdisætningen er 40 gange indtjeningen?
  2. Er en stor del af Nvidias omsætning eksperimentel? Virksomhedskunder har brugt næsten 100 mia. dollars på at købe chips til brug for AI-eksperimenter. Hvor meget omsætningsvækst eller omkostningsreduktioner har denne investering skabt for disse virksomheder? Og hvis fordelene endnu ikke er slået igennem, hvad er så chancerne for, at chipforbruget vil fortsætte med at vokse?
  3. Konkurrencemæssige trusler. Ingen virksomhed på denne størrelse har nogensinde haft en nettomargin på 57 %, og slet ikke i en længere periode. Et væld af virksomheder har rejst milliarder for at gå efter markedsmuligheden for AI-chips. Selv hvis AI-chipsegmentet fortsætter med at vokse er spørgsmålene: a) Kan Nvidia blive ved med at erobre så stor en del af markedet og afledt heraf b) Kan de holde deres fortjenstmargen så høj på grund af mere konkurrence?

 

Hvis man havde købt Nvidia for 5 år siden, ville man have fået et afkast på 25 gange pengene retur. Jensen Huang og Nvidia har gjort det utroligt godt, og det er ikke tit, man kan få så gode resultater.

Efter den korrektion vi har set i den seneste uge, er der gode argumenter for både en positiv og negativ udvikling på aktien. Men hvad end der sker, bliver det nok ikke til 25 gange mere i de næste fem år!