Har menneskeliggørelse af computerne betydning i forhold til offentlig service og kommunikation? Hvad vil de positive og negative konsekvenser af en sådan udvikling være?

Skal kunstig intelligens være menneskelig?

Kan en computer være menneskelig? Flink endda? Bør en computer være menneskelig? Og hvilken betydning har det for offentlig kommunikation og service? Forud for konferencen Den Digitale Borger i Idrættens Hus i januar bad vi Peter Svarre, forfatter til bogen Hvad skal vi med mennesker om kunstig intelligens, og Lars AP, primus motor i bevægelsen Fucking Flink, om svar.

Kan en computer være flink?

Peter Svarre: Nej, en computer kan ikke være flink. Den kan programmeres til at være høflig og bruge almindelige termer og sprogformer, som vi mennesker forbinder med at være flink, men at være rigtig flink forudsætter, at man er i stand til at sætte sig i andre menneskers sted, hvilket selv ikke de mest avancerede kunstige intelligenser er i stand til i dag.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: