Louise Krogh Johnson, projektleder hos Agro Business Park og ansvarlig for Innovationskonkurrencen

150.000 kroner på højkant i innovationskonkurrence for iværksættere

Den 26. november 2019 kåres tre innovative talenter som vindere i Agro Business Parks innovationskonkurrence.

Det er 15. gang, at konkurrencen afholdes, og iværksættere kan stadig nå at søge om deltagelse med en forretningsidé eller en ny opfindelse inden for landbrug, havbrug, fødevarer, bioressourcer/-materialer, miljøteknologi, bæredygtighed.

50.000 kroner vil lune godt i de fleste nystartede iværksættere og virksomheders regnskaber. Agro Business Park arbejder til dagligt med iværksættere og SMV’er og ved derfor, hvilke udfordringer de ofte står over for.

Konkurrencen er tænkt som både et boost af virksomheden eller iværksætteren økonomisk, og som en platform, hvor de har mulighed for at få afprøvet deres idé foran et panel af eksperter og opnå større synlighed.

Ofte kan den eksterne validering af idéen i konkurrencen også være dét, der får en potentiel iværksætter til at tage springet og starte en virksomhed.

”Vi har 3 gange 50.000 kr. på højkant i vores innovationskonkurrence, og vi ser gerne iværksættere og virksomheder fra hele landet indsende ansøgninger. De skal bare have en idé til en forretningsmodel, et koncept eller en teknologi inden for landbrug, havbrug, fødevarer, bioressourcer/-materialer, miljøteknologi, bæredygtighed eller cirkulære forretningsmodeller, som der endnu ikke er registreret salg på,” siger Louise Krogh Johnson, projektleder hos Agro Business Park og ansvarlig for Innovationskonkurrencen.

Alle tre vinderprojekter får tre måneders gratis ophold i ét af Agro Business Parks innovationskontorer i Viborg, Aarhus eller København. Her tilbydes de sparring omkring konkretisering af forretningsidé, -model, -plan, -udvikling og kapitalfremskaffelse i forbindelse med opstart af virksomhed.

Alle kan ansøge
Iværksættere uden CVR-nummer endnu, etablerede virksomheder med idéer til nye forretningsområder eller teknologier, forskere, landmænd og studerende – alle kan søge om at være med.

”Jeg håber på, at rigtigt mange af alle de talentfulde iværksættere eller spirende iværksættere, der findes i hele landet, vil gribe chancen for ikke bare at vinde pengepræmien, men også for at få unik eksponering over for fagfolk og eksperter fra branchen og sparring i deres videre arbejde,” siger Louise Krogh Johnson.

Ansøgninger bliver vurderet ud fra kriterierne: Aktualitet, nyhedsværdi, kommercielt potentiale, realiserbarhed. Bedømmelsen foretages af en kompetent dommerkomité bestående af:

  • Klaus Astrup Nielsen, strategi- og innovationsdirektør i Hedeselskabet
  • Bo Larsen, storkunderådgiver landbrug i Nordea
  • Heinrich Dalager, Acquisition Manager og Growth-rådgiver hos Danske Bank Erhverv
  • Anders Holm, Erhvervs- og udviklingschef i Viborg Kommune
  • Erik Østergaard Jensen, institutleder for Institut for Molekylærbiologi og Genetik hos Aarhus Universitet
  • Lars Visbech Sørensen, direktør for Agro Business Park

Innovationskonkurrencen arrangeres af Agro Business Park, Innovationsnetværket for Bioressourcer (INBIOM), Enterprise Europe Network og Future Food Innovation, og sponsoreres af Aarhus Universitet, Viborg Kommune, Hedeselskabet, Nordea og Danske Bank.