Kan amerikanerne tøjle tech-giganterne?
Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk
Politikerne i USA er mere opsatte på regulering af tech-giganterne, end de har været i flere årtier. Til gengæld har mange opgivet at bruge de store redskaber fra konkurrencereglerne – såkaldt anti-trust. I stedet vil de tage små, gennemgribende redskaber i brug. Det stod klart efter Astrid Haug, Jakob Sand Kirk, Lars L. Nielsen og Jesper Packert Pedersen, Head of Public Affairs havde været en tur rundt i de politiske værksteder i Washington D.C i december 2019.
Den hedder Globus, og den kan svare på cirka 200 spørgsmål indenfor rejseforsikring, hvilket dækker cirka 80 % af det, folk spørger den om. Globus var Linea Svendsens ide. ”Helt lavpraktisk så spurgte jeg min chef, om jeg måtte holde en dag fri og eksperimentere med chatbots. Han gav mig straks lov, hvorpå jeg teamede op med en fra mit netværk. Så sad vi en hel dag og eksperimenterede. I dag virker det måske mærkeligt, men dengang for tre år siden, så var det ikke så nemt bare at bygge en chatbot.” Linea Svendsens fridag fik en afgørende betydning for Topdanmarks kundebetjening i årene, der fulgte. Læs historien om Topdanmarks chatbot.
Den danske musik-tech-startup WARM (World Airplay Radio Monitor) har rejst 9,3 millioner kroner i en seed-runde. Fundingen kommer fra eksisterende investorer samt Sony Music’s startup-accelerator Sony Startup Acceleration Program Europe. Planen er, at der skal bygge bro mellem den nordamerikanske og europæiske musikscene.
Vi er ved at nå afslutningen på Bootstrappings serie med business angel Rolf Garde (medl. af DanBAN), der skriver en serie af artikler, der handler om, hvordan en startup bliver klar til en investering fra en business angel eller anden investor. Denne gang handler det om due diligence.
Comments