Techtopia 233: Har du tillid til kunstig intelligens? Episode 2

I den anden episode om kunstig intelligens dykker Techtopia her ned i en konkret case med brug af kunstig intelligens til profilering af borgere, nemlig ASTA algoritmen, som risikovurderer borgere for langtidsledighed.

Med profilering følger det forjættende potentiale i at forudse borgeres fremtid for at undgå, at nogen kommer galt afsted – men kan man spå om nogens fremtid uden at påvirke den, der profilieres? Techtopia retter blikket mod AI og sagsbehandlere.

SIRI-kommissionen blev sat i verden i 2016 for at se nærmere på, hvad kunstig intelligens betyder for danskernes liv. Den 19. april 2022 udkommer kommissionens nyeste rapport om brugen af kunstig intelligens i det offentlige velfærdssystem.

Et ord som står mange gange i rapporten er TILLID. At tillid til kunstig intelligens fra danskernes side er en forudsætning for at brugen af kunstig intelligens bliver en succes.

Hvis vores tillid er det allervigtigste, hvordan opbygger og fastholder man den i så fald?

Det undersøger journalist, Marie Høst. I denne episode får hun besøg af en række interessante gæster.

 

Medvirkende:

Gitte Westh, Arbejdsmarkedsrådgiver i Job- og virksomhedsservice hos Lyngby-Taarbæk kommune

Asbjørn Ammitzbøll Flügge, Ph.D-stipendiat ved Datalogisk Institut: Software, Data, People & Society på Københavns Universitet.

Helene Friis Ratner, lektor i uddannelsesvidenskab ved DPU