Techtopia 177: Har sociale medier for stor politisk magt?

Twitter, Facebook og Amazon har lukket for Donald Trump og hans sympatisører. Spørgsmålet er, om det er en knægtelse af hans ytringsfrihed?

Den afgående amerikanske præsident Donald Trump er blevet smidt af både Twitter og Facebook pga. sine opfordringer til en voldelig demonstration mod den amerikanske kongres.

Han havde 88 millioner følgere på Twitter, der var hans væsentligste kommunikationskanal til omverden. Nu er den slukket.

Spørgsmålet er om det er en knægtelse af hans ytringsfrihed? Et andet spørgsmål er, hvor han og hans følgere flytter hen?

De kunne flytte til den højreorienterede ytringsfrihedsplatform Parler, hvor man taler helt uden filter og moral, men den blev først smidt ud af både Googles og Apples app-butikker og sidenhen helt lukket og slukket, fordi Amazon Web Services ikke længere ville lade Parler leje serverplads.

Tech-giganterne har tilsyneladende fået nok af Trump og hans følgere, men betyder det samtidig, at de sociale medieplatforme har fået for meget magt, når de kan lukke munden på et statsoverhoved og forhindre en hel gruppe vælgere at debattere frit med hinanden?

Og hvis de højreradikale internetkrigere mister deres debatforum, hvor flytter de så hen – og hvad taler de egentlig om?

Medvirkende:

Jillian York, EFF og forfatter til bogen Silicon Values om sociale medieplatformes magt

Maia Kahlke Lorentzen, Cybernauterne, Forfatter til bogen Kan Trold Tæmmes;

Christian Mogensen, foredragsholder, Center for Digital Pædagogik

Links:

 


Link til PODCAST