StartupDocs kommer til Danmark med gratis værktøjer til iværksættere

Den svenske angel investor og tidligere startupstifter Erik Byrenius starter nu siden StartupDocs.dk, der skal hjælpe startups i Danmark, og du kan også finde dem på Bootstrapping.

Da Erik Byrenius gik i luften med StartupDocs.dk onsdag, var det StartupDocs’ tredje land i Norden.

StartupDocs er gratis og professionelle skabeloner og dokumenter til startups. Det er term sheet’s, aktionæraftaler, NDA’er, aktieoptions-dokumenter og mere. Og Erik Byrenius stiller det helt gratis til rådighed for iværksættere (og alle andre).

Vil gøre livet nemmere for startups

Den svenske investor startede med StartupDocs.se, og har siden også lavet en norsk version, før han altså åbnede StartupDocs.dk onsdag, så de danske startups nu kan få adgang til dokumenter, der er skræddersyet til dem.

Men hvad er idéen i at give værdifulde dokumenter gratis væk til erhvervsfolk?

“Jeg startede StartupDocs for at gøre livet nemmere og billigere for iværksættere. Ved at skabe fair og balancerede dokumenter og ved at offentliggøre dem åbent for alle, sparer både iværksættere, investorer og ansatte tid og penge, så de kan koncentrere sig om at bygge deres forretning i stedet,” siger Erik Byrenius til Bootstrapping.

Find StartupDocs’ dokumenter på Bootstrapping lige her

Mangel på standardiserede kvalitetsdokumenter

Erik Byrenius’ årsag til at udvide til Danmark var ikke så kompliceret. Han så nogle af de samme udfordringer ved at lave standardiserede juridiske aftaler i Danmark, som eksisterer andre steder i Norden.

Og han så manglen gennem egne investeringer.

“Jeg har brugt noget tid på seed-investeringer i Danmark, og jeg har lagt mærke til manglen på gratis standardiserede højkvalitetsaftaler her. Jeg startede StartupDocs i Sverige for et par år siden, og det blev hurtigt en succes, så nu arbejder jeg med lokale advokater i adskillige lande, som tilpasser dokumenterne til lokal lov,” siger Erik Byrenius.

StartupDocs på Bootstrapping

StartupDocs deler på mange måder Bootstrappings mission. Derfor har vi lavet et samarbejde med Erik Byrenius og StartupDocs.

Bootstrapping har lavet en sektion, hvor det er muligt at få adgang til dokumenter og værktøjer fra StartupDocs.dk. Og vi håber selvfølgelig, vi løbende kan tilføje værdifulde værktøjer til siden til gavn for det danske startupmiljø. Find alle dokumenterne her.