Musk er magisk: Han solgte sit første computerspil som 12-årig, ejer én af James Bonds biler og opkaldte sin søn Xavier efter Professor X fra X-men. Men hvem er han, ham Musk? Hvad er hans brand, og hvad er det for en fortælling, han taler sig selv ind i?

Hvorfor er Elon Musk magisk?

Om eftermiddagen tirsdag den 6. februar 2018 lettede verdens hidtil mest kraftfulde rumraket, Falcon Heavy, fra Floridas østkyst. Bag de interplanetariske løjer står Elon Musk, der også er kendt som manden bag Teslas elbiler, transaktionssystemet PayPal og et nyt, revolutionerende transportmiddel kaldet HyperTube. Hvad er det han kan, renæssancemennesket Elon Musk? Hvad er hans brand? Hvad betyder det for myten om ham, at hans kommunikation har bevæget sig fra dyb forretningsindsigt til profetisk og gådefuld fremtidstale?

Elon Musk er blevet sammenlignet med Iron Man. Robert Downey Jr. henvendte sig til Musk for at få kød på rollen som Tony Stark i filmen Iron Man fra 2008. Som Guardian skriver, så var det Musks entusiastiske omfavnelse af teknologien – inklusiv den, vi først for alvor forstår i morgen – som var den oplagte virkeliggørelse af Marvels populære våbenhandler og milliardær.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: