Foto: Scanpix

Lars Tvede: “Det er svært at have en pengesluger af en båd, hvis man bliver betalt pr. time.”

Fremtidsfabrikkens Eske Gerup og Lars Horsbøl møder i dette afsnit Lars Tvede på hans yacht ud fra Mallorcas kyst til cocktails og en snak om hans kommende bog og klimaet.

Lars Tvede er business angel og investor hos Nordic Eye. Han er bosat i Schweiz og har en ny bog på trapperne, Supertrends: 50 ting du bør vide om fremtiden, som udkommer på dansk og engelsk til september.

“I hele mit liv med alle de bøger – denne er nummer 16  – har bøgerne været ret vigtige til at hjælpe mig fremad. Og så tænker jeg også, at folk, der læser bøgerne, får noget viden, de kan bruge. Jeg håber, at det bringer dem fremad.”

Bogens målgruppe er bred. Men de, der skal rammes med bogen, er primært forretningsfolk, men også djøf’ere, politikere osv.

Lars Tvede mener selv, at det vigtigste i bogen er den del, der handler om kunstig intelligens.

“Stort set alle brancher vil blive berørt af det på alle mulige måder. Og allerede i dag har vi kunstig intelligens tilgængelig som service, dvs. man kan gå ind og trække på det over internettet uden selv at eje det eller lave programmerne. Man kan bruge det til at analysere alle mulige situationer i hverdagen. Jeg tror, at det vil udvikle sig enormt hurtigt i de kommende år og årtier. Det vil gøre, at en række ting i samfundet sker meget intelligent og automatisk. Men vi vil også opleve det, man kalder kentaur, som er et udtryk for det computerassisterede menneske. Et eksempel er lægen, der har en samtale med en patient, men der er en computer, der lytter med. Computeren ligger hele tiden i baggrunden og analyserer, hvad det egentlig er, patienten siger; hvad kan problemet dybest set være, og hvad kan løsningerne være? Lægen er bedre til at have den personlige dialog med patienten, men kommer ikke til at lave fejl, fordi computeren sørger for, at der ikke bliver lavet fejl. Det er et eksempel på, hvad jeg tror, vi kommer til at se rigtigt meget af.”