Med hjernerystelse og baby blev startuppen Klipworks født. Her CEO, Asger Rasmussen. Foto: Klipworks.

Iværksætterhistorier: Klipworks – Asger fik hjernerystelse og blev iværksætter

Ideen til Klipworks blev født tilbage i foråret 2014. Man skal dog et år længere tilbage for at forstå, hvorfor stifter og direktør i Klipworks Asger Rasmussen blev iværksætter. Han er uddannet journalist og har været praktikant på DR. Desværre skete der det, som ikke måtte ske. Asger kommer ud for et trafikuheld og får sig en kraftig hjernerystelse.

I et halvt år frem var han uarbejdsdygtig og skulle derefter finde ud af, hvordan han kunne gennemføre en arbejdsdag, så den ikke bliver præget af hovedpine.

Før hjernerystelsen havde han et enkeltmandsfirma, hvor han lavede journalistisk freelancearbejde. Her blev han kontaktet af en agent, som spurgte ham, om han ikke vil være med til at starte et skandinavisk kontor for et hollandsk produktionsfirma. De havde udviklet et koncept, hvor kunderne producerer video, og virksomheden redigerer manuelt.

Så gør vi det selv

Asger og hans makker finder dog ud af, at hvis det virkelig skal flyve, så skal der være et andet flow i produktionen. Så de siger til det hollandske firma, at de skal lave en app, hvor folk kan sende materialet direkte fra felten.

Det vil hollænderne ikke være med til. Så det ender med, at Asger og hans makker gør det selv i stedet.

Du kan høre podcasten herunder: