IndieFrame har fået 5,5 millioner kroner til at demokratisere nyhederne

Virksomheden IndieFrame har 8 ansatte og 70.000 brugere fra 146 lande. Men idéen om at demokratisere (foto)journalistikken er bygget til et internationalt publikum, så IndieFrame vil bruge sine investeringer fra blandt andre Syddansk Innovation og Hummel-direktør Christian Stadil til at skalere forretningen.

IndieFrame-stifterne Lars Brask Frederiksen og Cecilia Valsted har kendt hinanden i 30 år. De er naboer, deres børn leger sammen og de deler en fælles elbil. I de sidste 15 år har de lavet dokumentarfilm sammen, og nu har de stiftet Indieframe.

IndieFrame er en platform for co-creation, der ifølge virksomheden selv ‘bringer folket tættere på redaktionerne og journalisterne tættere på virkeligheden’. På platformen kan alle dele råt ubehandlet indhold lige fra billeder til video og i fremtiden livestreaming. Det kan så sælges på platformen til videre journalistisk behandling. Sælgerne får 80 procent af prisen, som de i øvrigt selv bestemmer.

Nyder at sidde i ‘førerhuset’

I filmbranchen kører det med 180 kilometer i timen og med kun 100 meter skinner foran, er der en konstant jagt på funding. Derfor har Lars og Cecilia også været vant til, at der ikke har været nogle penge og at projekterne krævede investorer for at blive en realitet. Men de har begge altid nydt at “sidde i førerhuset” og altid vidst, at de har skulle lave noget større sammen.

Hør mere om, hvordan IndieFrame startede i denne uges afsnit af iværksætterhistorier herunder.

Eller abonner på Apple Podcasts, Android og Stitcher.