Valuer genbesøgt – Lars Fejer & Climaider – Jonathan Løw bootstrapped – Kayser kritik #4 – Verden i dig

 

Timing. Alt er et spørgsmål om timing. Alt fra seksuelle tilnærmelser og samtykker over Delaney/Mæhles mål i går aftes til gode og dårlige exits. Ugens startup er i foråret meget diskuterede Nasdaq First North prügelknabe, Valuer. Vi stiller nu CEO Dennis Poulsen spørgsmålet, om timing til marked og til børs var den rette? Jonathan Løw, kendt i økosystemet og Århus, giver 3 tips til startups, der bootstrapper – og siger, de skal have tålmodighed til det. Og M&A ekspert, nu DanBAN mm.-investor i ugen Lars Fejer spørger vi, hvordan investeringsrunder tilrettelægges af lead-investor, så de ikke kører founders over. Her kører vi ikke nogen over, men kører på med disse og andre indlæg, som fx Dennis Kaysers sidste mini-klumme om, hvorfor 8 af 10 danske skattebetalende scaleup-founders på et tidspunkt hellere vil se på Big Ben end det lokale kirketårn.

 

Ugens startup: Valuers AI og IPO revisited  

Gapgemini’s 290.000 videnmedarbejdere er et af potentialerne nu – med start i Danmark – for Valuer. Et andet er Lars Tvedes Supertrends. De og andre kunder kan nu begynde at gøre brug for AI-drevne analyseprocesser. Valuers algoritmer er ved at bevæge sig fra Tinder-matching-legetøj for corporates til services for segmenter. Så kom Valuer for tidligt og til for høj valuation på Nasdaq First North, som kritikken lød i foråret? Det er nok for tidligt at afgøre. Men vi har konfronteret CEO Dennis Poulsen og gjort Valuer til ugens case.
Døm selv.

 

5 skarpe til ugens M&A investor: Lars Fejer

Årelang M&A og grøn energierfaring fra Ørsted, Carnegie og EY er med i bagagen, når Lars Fejer er leadinvestor for DanBAN-konsortiet i Climaider. Den rolle har Lars gjort sig gode tanker om. Men hvorfor ønsker han at være ligestillet med andre medlemmer i et syndikat i stedet for at få warrants, hvad betyder fællesskabet, når hans LF Green Energy & Capital kunne investere alene, og hvad er forskellen på grøn omstilling i USA og herhjemme? Læs de skarpe svar fra den professionelle investor i bl.a. Flowplan, The Syrup Company, Engii-SOFT og Unilån

 

Tre gyldne regler for at bootstrappe dig til succes

Hvordan laver du som startup fra scratch selv din markedsføring, din HR og et budget, der holder? Jonathan Løw, foredragsholder og founder af Jumpstory mm. giver 3 anbefalinger til dig, der bootstrapper din iværksættervirksomhed. Det er vist det, man kalder sund, jysk fornuft. Og er vi ikke alle jyder for Vorherre? Vurder selv!

 

Dennis Kayser: Kan startups vinde i Danmark? #4

De talenter, danske startups har skrigende brug for nu, gider ikke vente på komplekse aftaler eller uforståelige skattesystemer. Og vi er nødt til at sikre en større gevinst for founders, der satser alt for at starte egen virksomhed. Ellers vil vi stadig se 8 ud af 10 succesfulde startups søge udenlands, når de når en vis kritisk masse. Læs sidste del af Danmarks-diagnosen fra Dennis Kaysers London. 

 

Techtopia 209: Fra mikrober til kosmos

Andreas Mogensens rumdragt og en stump meteorit. Mikroorganismer og bakterier. Techtopia’s Henrik Føhns er taget på kunstudstilling for videnskabsinteresserede eller en videnskabsudstilling for kunstinteresserede. “Verden er i dig” er et samarbejde mellem Medicinsk Museion og Kunsthal Charlottenborg, hvor vi kan bevæge os fra mikrober til kosmos. Lyt med. 

 

Din besøgelsestid

Jeg havde det med at sove i timen i pubertetstidens 1. g. Har du et en-krones IVS-selskab i skuffen, må du ikke sove længere. Det sidste er chance i dag for at igangsætte lukning eller omdannelse. Opskriften har vi givet sammen med KPMG og Kromann Reumert. Det er næppe heroiske exits, vi ser for de 10.000 sidste. Men også ved sådanne selskaber skal man kende sin besøgelsestid. Jeg har exits i gang i flere selskaber, bl.a. nogle jeg medstiftede i dot-com perioden, da vi kaldte det ’on-line’, så måske har jeg sovet de mellemliggende tyve år!

Ledelsen af 112 har lukket ørerne. Og (dele af) grisebøndernes bestyrelse har sovet i timen, når de skal håndtere andet end grisesæd i deres milliard-avlsforretning. Men i vores økosystem er der så meget gang i den, at vi højst risikerer at falde om af arbejdspres, mens vi leder efter nye medarbejdere. Men hold dig vågen over fredagsfrokosten: Da har vi igen artig læsning om herlighederne fra økosystemet til dig – og vice versa. Vi ses!