Kilde: Pixabay

TechBBQ i en ny tid? – Venstres startup-valg – FOM: Børs- og cleantech forbillede – Ulla Heurlin & fintech – Startguide til TechBBQ – Dronningerøgelse!Hele weekenden synes jeg, jeg hørte på godt oppe i årene dronningerøgelse inklusive rober og meritter. Her dyrker vi ikke engang såkaldte ”tech dronninger”.

Nu skal det blive godt at slå sig løs med 6-8.000 mennesker på kun ti-årige TechBBQ med kulmination onsdag og torsdag aften. Vidste du i øvrigt, at næsten halvdelen af talerne i år er kvinder? Det og meget andet bag om TechBBQ-scenen skal du læse om i dag i Hvad gør TechBBQ i en krisetid? Vi udfordrer på, hvad det særlige og nye er i år. Og du kan også blive guidet rundt i artiklen Founder eller investor? Din guide til årets TechBBQ. For alle er det første gang i Lokomotivværkstedet, men nok så vigtige er de mange sideevents. Vi har jo også før i TechBBQ – hvad kan du forvente? spurgt en håndfuld af de founders, der skal på scenen til TechBBQ, hvad de selv skal opleve.

Nasdaq First North har vi diskuteret vildt de seneste år. Jeg oplever – måske bare fordi jeg på Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheders årsmøde uden skænderi kunne debattere i god ånd med Børsens investorredaktør Simon Kirketerp – at vi bevæger os mod større konsensus om, hvad der er op og ned på en vækstbørs. Håber det i al fald. Vi skal selv sikre bedre kvalitet – og skabe politiske rammer, hvor især lagerbeskatning, ejerskab for medarbejdere og folkelig deltagelse gøres lettere. Og der var på scenen et skattepolitisk flertal for det. Lige nu virker alt med børsnoterede vækstaktier måske sort og dødt. Det er det ikke! Altså ikke alt. Læs Ugens startup: FOM Technologies – succes på First North med CEO Michael Stadi. Det er virkelig en spændende og velskrevet væksthistorie.

En klog investor kan du møde i 5 skarpe til Ugens Investor: Ulla Heurlin. Det hjælper nok at have været bankdirektør og samtidig have sans for de mennesker, der bygger en startup. Jeg kan godt lide Ullas eget kvotesystem for diversitet, og at hun har holdt krudtet tørt, så hun nu på et godt tidspunkt kan gå yderligere i markedet.

Valgkampen kommer også til TechBBQ med 2 af 3 statsministerkandidater og flere partiledere som Sofie Carsten Nielsen og Lars Løkke er på scenen. (Onde tunger siger, at Pernille Vermunds folk ikke kunne udfylde adgangsformularen på engelsk.) Som opvarmning kan du med fordel læse oplægget fra Jakob Ellemann- Jensens kadrer. Uden at fornærme et dusin andre partier tør jeg godt skrive, at Venstre – nok i kraft af arven fra Tommy Ahlers – har den mest udbyggede politik med 23 forslag, vi før har gennemgået. Erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen giver den her i dag fuld gas i Startup-valget #3: Venstre: det kræver ambitioner og økonomi, hvis vi skal løfte dansk iværksætteri.

Vækstfondens rolle er altid til debat. Særligt nu, hvor den skal indfusioneres i EIFO med ny stor, spændende og mangfoldig samlet bestyrelse. Og med mulighed for nye strategiske sigtelinjer fra formandsskabet af direktører rundet af pensionskasser. Hvad bliver strategien, spørger jeg i ugens klumme Vækstfondens kurs #2. Èn EKF-indgang til milliarder?

Nu skrev jeg, at dronninger fyldte alt i min weekend. Det er når jeg medregner mit 4. barnebarn, Vibeke, der blev født 3.43 lørdag nat, så vi måtte fra Nordjylland til Nørrebro. Se, det er herligt. Men sådan af medielæsestof fyldte ukrainernes overraskelsesangreb så meget som min barndoms malede plastiksoldater. I Techtopia 251: Microsoft kortlægger russisk propagandakrig kan du bl.a. lytte til Flemming Splidsboel om cybervåbnet “Foxblade”, mod computere i Ukraine sendt 23. februar. De første, der opdagede angrebet, arbejdede for Microsoft.

 

Hvad gør TechBBQ i en krisetid?

Det er dagen før dagen. Men hvordan mærkes mavepusteren fra corona, stigende flypriser og digitale events på årets TechBBQ? Hvad er opskriften på den rigtige sammensætning af deltagere, der på 25 min. skal løse økosystemet største udfordringer? Og hvordan inddrages fx statsministerkandidater på bedste vis? Vi har sat Benjamin Rej Notlev, CCO & CIO i TechBBQ i stævne. Kom med bagom årets event.

 

Founder eller investor? Din guide til årets TechBBQ

Når 800 investorer samles i Lokomotivværkstedet hen over to dage, stiller det krav til founders såvel som investorer, der skal bruge tiden ordentligt. Benjamin Rej Notlev, CCO & CIO i TechBBQ fortæller her, hvordan du får ”to relevante håndtryk frem for 20 irrelevante samtaler”. Og fortæller bl.a. også om et program med 42-48 % kvinder som talere! Bliv guidet til gulv, scene og aften.

 

Ugens Startup: FOM Technologies – succes på First North

På Islands Brygge udvikles der cleantech til en bæredygtig fremtid. MIT har ringet. Omsætningen fordobles. Og aktiekursen stiger markant. Vi har sat CEO Michael Stadi i stævne for at høre mere om, hvordan det er på en gang at realisere sin filosofi om substans og forsøge at skabe en folkeaktie på Nasdaq First North. Læs en velfortalt succeshistorie.

 

5 skarpe til Ugens Investor: Ulla Heurlin

Ulla Heurlin har en fortid i finanssektoren bl.a. som ansvarlig for genopretning af Alm. Brand Bank, og bruger nu en pæn del af sit arbejdsliv på investeringer i startups, bl.a. via DanBAN. Ulla har mange skarpe betragtninger, bl.a. på den ny venture situation, på at trimme en startup, og om hendes eget kvotesystem på diversitet. Tjek selv.

 

Startup-valget #3: Venstre: det kræver ambitioner og økonomi, hvis vi skal løfte dansk iværksætteri 

Den socialdemokratiske regering har siddet på hænderne i tre år, skriver Torsten Schack Pedersen, erhvervsordfører for Venstre. Venstre har udarbejdet en ambitiøs politik på området og fremlagt et iværksætterudspil, de har afsat 1 mia. kroner til. For Venstre vil have en regering som tager iværksætteri seriøst. Læs hvordan.

 

Techtopia 251: Microsoft kortlægger russisk propagandakrig

Russerne affyrede cybervåbnet “Foxblade” mod computere i Ukraine 23. februar, dagen før invasionen. De første, der opdagede angrebet, arbejdede for Microsoft. Hør Ginny Badanes fra MS’s demokratiprogram og Flemmning Splidsboel fra DIIS diskutere perspektiverne. Lyt med.

 

Vækstfondens kurs #2. Én EKF-indgang til milliarder?

Rationalet med EIFO-fusionen af Vækstfonden og EKF er ”En fælles indgang for danske virksomheder.” De, der er gået forrest ind, er så EKF, da kontinuiteten i den nye bestyrelse og i CEO er godt op mod de 100 % EKF. Så hvad med Vækstfonden?, er det naturlige spørgsmål. Vil EIFO egentlig støtte investeringer i ventures og i venturefonde? Og hvad bliver investeringsstrategien for den grønne omstilling?

 

Lad os matche og mingle!

Fra Bootstraping er vi en dråbe i et mediehav af 120 akkrediterede til TechBBQ. Alle er af gårde. Så de næste dage er også et udstillingsvindue for økosystemet. Lad os vise os fra en bedre side, end de Brøndbyfans der tog til Dortmund for at slås med FCK-fans. Lad os matche og mingle. Være nysgerrige, undersøgende, kreative og glade de næste dage. Der er så meget godt arbejde ude i startup-land. Det skal nyttiggøres for en bedre verden. Glæd dig!