Skal vi aflive myten om, at First North ikke fungerer?

Vi modtager efter denne smukke sankthansaften ingen beklagelser over hverken solen eller rosévinen. Men det har der så været over vores dækning af IPO’s på First North.

FOM Technologies får vi dog næppe klager fra. Vi endevender den fortjente succes, CEO Michael Stadi og 4.000 investorer har givet den tidligere ukendte virksomhed fra Risø, hvilken endda har prissat sig selv historisk lavt. Nej, klagesangen kommer fra øverste hylde. Den dygtige investor og rådgiver Michael Moesgaard Andersen giver en bredside, så det runger i spalterne. Nu har vi endelig med First North en vækstbørs, der virker; børsnoteringer i rap, der overtegnes, og aktier, der stiger mere end C25. Og så har vi artikler, hvor DanBAN og Keystones uimodsagt betvivler likviditet, afkast, rådgivere osv.

På redaktionen synes vores unge journalist Stephanie Kjær, at det er skønt med skarphed og substantiel debat. Så selvom sommeren om et par uger lukker os ned, er debatbolden i al fald givet op. Læs interviewet med Michael Moesgaard før dine peers. Vi har tidligere aflivet Dødens Dal. Skal vi nu også aflive myten om, at vi ikke har en god børs som exitkanal som alternativ til ventures? Hvad mener du?

Kan vi snart starte et onlinemøde uden først at tale om, hvor effektive møder vi har på Zoom, Hangouts, Teams, Skype osv.? Næste emne, foreslår vi, er: Er det, der venter os, når vi kommer på job igen, en tom stol? Vores danske enhjørning Zendesk har fx sendt 30 pct. af medarbejderne på Market St. i San Francisco til permanent at arbejde hjemmefra. Skal vi sige velkommen til new normal?

Vi har tidligt skrevet meget om vores COVID-19-hjælp i form af CoronaHelpingApp, c19.dk og CoronaTech og om gratis rådgivning, fx det, at ITB gik hurtigt ud med tilbud om dette, samt senest om gensidig hjælp i økosystemet. Mon ikke vi nu runder af for sommeren med et initiativ ude fra Zibrandtsen-familiens lækre inkubatorhangar i Taastrup. InQvation tilbyder sammen med byFounders, PreSeed Ventures, SeedCapital, Heartcore og Vækstfonden nødlidende startups 30 min. gratis rådgivning. Kontakt din kommende ventures: Det kan være, du ender med at få kapital. Og ellers kan du jo satse på en IPO på First North!

Nu satser vi på, at solskinnet fortsætter, så vi kan holde en lille sommerfest. Og på, at endnu flere taster MobilePay 125016 til valgfri 20/21-pris for at følge med som Bootstrapping Pro-medlem. God læselyst til vi læses ved på fredag.